Symtom på en igensatt kupéfilter

En bilens kupéfilter är en del av luftkonditioneringssystemet, vilket leder till det ibland refereras till som en luftkonditionering filter. Dessa filter är ofta gjorda av papper eller bomull material. De tar bort föroreningar från luften innan de går in i ett fordon hytt. Ett igensatt filter kan negativt påverka luftkonditionerings-systemets effektivitet. Reducerat Luftflöde

Ett igensatt kupéfilter kan minska volymen av luft som kan passera genom. Detta betyder att luft som passerar genom luftkonditioneringssystemet saktar ner, vilket minskar flödet av luft i kabinen i bilen. Fordonsägare kan behöva skruva upp fläkten inställningarna på sin luftkonditionering för att kompensera för den minskade luftflödet, tär på luftkonditioneringssystemet som den försöker att blåsa mer luft i kabinen.
Minskad Hästkrafter

fordonets motor ger energi för luftkonditionering systemets komponenter. När kabinen filtret är igensatt, har systemet att arbeta hårdare och kräver mer kraft från motorn att göra det. Detta reducerar ström till andra komponenter såsom drivlinan och generator. När mer ström leds in möta behoven av luftkonditioneringssystemet, kan övergripande hästkrafter och prestanda lidande.
Ökad innertemperatur

En överarbetad luft -conditioning system med reducerat luftflöde är mindre kunna hålla en jämn temperatur stuga luft. Luften temperaturökning som orsakas av ett igensatt kupéfilter kan ske gradvis eller betydande, beroende på hur filtret är igensatt, liksom andra faktorer såsom yttertemperatur och mängden solljus värma luften när den passerar genom bilens fönster. När luften temperaturen börjar stiga, luftkonditioneringen helt enkelt inte kan producera tillräckligt med kall luft för att sänka temperaturen.
Ökade luftföroreningar

Mer damm, pollen och andra luftburna föroreningar gör sin väg in i ett fordons hytt när luftfiltret är igensatt. Detta är ett resultat av luftkonditioneringssystemet drar luft genom och runt filtret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67187.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.