Felsökning Bil Laddning Problem

Laddsystemet på din bil ger kraft för alla bilens elektronik. Avgiftssystemet består av generatorn och batteriet. Generatorn, många gånger, har en intern spänningsregulator. På vissa fordon, är spänningsregulatorn separat från växelströmsgeneratorn. När du har problem med avgiftssystemet, bör du felsöka problemet innan du byter något. Instruktioner
1

Dra ner på säkringen luckan på förarsidan fotutrymmet för hand.
2

lokalisera säkringen för generatorn med säkringsförteckningen på undersidan av säkringen luckan.
3

Byt säkring vid metallbandet inuti den gamla säkringen är trasig.
4

Vrid tändningen till "On" position. Undersök streck lyser: batteriet ska tändas och lysa i några sekunder, sedan slocknar. Starta fordonet. Om batteriet håller på, betyder det att din generator har misslyckats och måste bytas ut.
5

Kör fordonet till en Biltema att ha checkat ut, kostnadsfritt, för att kontrollera om batteriet kan hålla laddningen. Om det inte går, måste du byta ut batteriet. Om din bil inte kommer att köra, ladda batteriet över natten. Kläm röda krokodilklämman av en batteriladdare på den positiva polen på batteriet. Sedan, klämma svarta krokodilklämmor på laddaren till den negativa batteripolen. Slå på laddaren. Om bilen inte startar efter 12 timmar, kommer batteriet behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65080.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.