Hur man testar en 92 Acura Integra Tändspole

Den 1992 Acura Integra fanns tillgängliga i flera delmodeller: GS, LS och RS kupéer och sedaner, och GS-R coupe. Basen Motorn var en 1,8-liters, rak fyrcylindrig. GS-R var utrustad med en 1,7-liters, VTEC in-line fyrcylindrig. Båda motorerna använder samma testmetoder för tändspolen. De 1992 Integra motorerna var utrustade med en distributör-typ tändsystem, med en tändspole inbyggd i fördelaren. Testa distributören sker två sätt att se positivt motstånd mellan primärlindningen och sekundärlindningen. Saker du behöver
3/8-inch-drive ratchet
3/8-inch-drive hylsnyckelsats
stjärnskruvmejsel
Multimeter
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och ställ huven prop. Koppla de positivt, då de negativa batterikablarna från batteriet, med en spärr och uttag. Stoppa kablarna till sidan av batteriet så det finns ingen kontakt under detta projekt.
2

Gör en rak märke mellan fördelarlocket och distributören bostäder med en vit krita. Ta bort de två fästskruvarna på fördelarlocket med en Phillips förare, från passagerarsidan av den övre motorn. Dra fördelarlocket av motorn utan att koppla tändkablar från locket. Ställ locket på övre motorn. Tändspolen är i fördelningshuset.
3

Ta bort skruvarna som håller ner den svarta och gula ledningen att posta A +, och den vita och blå tråd att lägga B-. Ta bort kablarna från tändspolen.
4

Ställ din multimeter till ohm inställningen. Placera den röda proben från multimetern på A + stolpen, som höll den svarta och gula ledningen. Placera den svarta proben från mätaren på B-stolpen, som höll den vita och blå tråd. Mätningen av resistansen mellan dessa två tjänster är primärlindningen mätningen,. Den bör vara mellan 0,6-0,8 ohm
5

Flytta den svarta proben från mätaren till sekundärlindningen stolpen, tändningen torn som sticker ut från spolen. Håll den röda proben på A + stolpen. Mätningen av motstånd för detta sekundärlindningen bör vara mellan 12,800 och 19,200 ohm. Om antingen primär eller sekundär lindning mätning inte inom de givna specifikationerna, byt tändspolen.
6

Installera den svarta och gula ledningen till A + stolpen och dra åt skruven ordentligt. Montera vita och blå tråd på B-stolpen och dra åt den skruv ordentligt.
7

Montera fördelarlocket på distributören bostäder, ställer upp det vita märket du gjorde vid demonteringen. Dra åt skruvarna fördelarlocket ombonade med stjärnskruvmejsel.
8

Installera negativt, då den positiva batterikabeln och dra åt dem ordentligt med en spärr och uttag.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68533.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.