Varför har min Förgasare Backfire?

En förgasare slå beskriver liten explosion som ibland uppstår när man startar upp en bil. Det gör i allmänhet ett högt ljud, som ett skott, och ibland åtföljs av en synlig låga. Vad orsakar en Baktändning

allmänhet en slå orsakas av en obalans i luft-bränsleförhållande. Antingen motorn inte får tillräckligt med bränsle, som också kallas kör magert, eller motorn får för mycket bränsle, vilket också kallas att köra rik. Det finns några olika problem som kan skapa denna situation.
Fel Timing
p Om din motor inte är tidsinställda korrekt, kan det slå tillbaka. Om din bil har en tändningsfördelare kan justera den kunna korrigera ett tidsfel. Annars kommer tidpunkten för motorn behöva justeras med ett stroboskop.
Bränslepump och bränslefilter

En trasig bränslepump, eller en igensatt bränslefilter, är en annan möjlig orsak till ett bakslag. Din bränslefiltret bör bytas regelbundet. En trasig bränslepump är en mycket större fråga. Om din bränslepump misslyckas, kommer det att behöva bytas ut omedelbart.
Bränsleinsprutningssystem
p Om bilen är utrustad med ett bränsleinsprutningssystem, se till att det är rengöras och underhållas regelbundet. Ett igensatt insprutningssystemet kommer inte att bränna bränslet helt och kan orsaka slår bakut.
Fastnat Valve

En läcka i insprutningssystemet, oftast resultatet av en fast luftintag ventil, är en annan vanlig källa slår bakut. Använda bränsle injektor renare kan ta hand om problemet. Om inte, måste du byta ut den felaktiga insprutaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66263.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.