Felsökning av en Ford Vindrutetorkare

Din Ford vindrutetorkare bör kontrolleras var sjätte månad för att se till att den fungerar normalt. Vindrutan torkarenhet måste ha korrekt och jämnt tryck över hela bladet, så att det effektivt kan rengöra vindrutan. Om klingan spruckit eller fjällning, kommer torkaren att behöva ersättas. Replacement vindrutetorkare kan köpas från de flesta bildelar butiker. Men innan du byter något, bör du felsöka din Ford torkare. Saker du behöver
Reservsäkringar (om nödvändigt) katalog Torx bit skruvmejsel
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Open gruppcentralen enligt din Fords rattstång. Vrid ratten på gruppcentralen och dra säkringen panelen nedåt.
2

lokalisera säkringen för vindrutetorkarna. Använd säkringsförteckningen på undersidan av säkringen luckan för att lokalisera säkringen.
3

Dra säkringen för vindrutetorkarna med säkringen avdragare som är monterad i din Fords gruppcentralen.

4

Kontrollera metallbandet inne i säkringen. Om metallbandet bränns eller bryts, byt ut säkringen mot en ny säkring med samma ampere.
5

Kontrollera vindruteaggregatet torkararmen för skräp som kan finnas inuti torkarenheten. Torka bort eventuellt skräp som stör den normala driften av vindrutetorkarna. Ford använder en enkel låsmutter på de flesta av sina armar vindrutan torkar. På vissa modeller av Jeepar (som ägs av Ford), är vindrutetorkarna säkras med en Torx bit skruvmejsel. Du kan behöva ta bort muttern eller Torx skruv och dra torkararmen från vindrutan för att grundligt rensa bort alla löv och annat skräp med händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64688.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.