Hur vill kolla en kylarfläkt för problem

Radiator fläktar är avsedda för att hålla ett fordons motor sval när bilen går på tomgång eller i långsam trafik. Om fläkten inte fungerar korrekt eller inte sätter igång, kan bilens motor överhettas, lämnar sin förare strandsatta. Några av de vanligaste problemen i samband med radiatorer orsakas av skadade eller felaktigt installerade värmeelement fans, så det är viktigt att kunna kontrollera en radiator för några av de vanligaste problemen är kopplade till dem. Saker du behöver
Säkring
Kylvätska
Light-testet spänningsprovare
Visa fler instruktioner
Ändra kylfläkten säkring
1

Lokalisera och öppna bilens säkringsbox. Säkringsdosa platser varierar från bil till bil, men de är oftast placerad under förarsidan streck eller i handskfacket. Se bilens instruktionsbok för säkringsboxen exakta platsen.
2

Byt säkring som motsvarar motorns kylfläkt. Platsen för denna säkring varierar mellan bilmärken och modeller, så se säkringen diagrammet som finns i bilens instruktionsbok för specifika instruktioner. Addera 3

Starta bilens motor och låt den värmas upp . Om fläkten startar efter det att fordonet har värmts upp, har problemet rättats. Om inte, fortsätt att felsöka. Addera Kontroll av kylarvätska nivå
4

Vrid tändlåset till läge "Av" och öppna bilens huva. Leta bilens kylare tank. Ett fordons radiator tank platsen varierar beroende på bil, så se bruksanvisningen som medföljde bilen för dess exakta position.
5

Inspektera kylarens tankens vätskenivå. Radiator fläktar aktiveras av en sensor i radiator tank som detekterar temperaturen på kylvätskan, så om kylvätskenivån är för låg, kan sensorn inte kan upptäcka kylvätskan temperatur.
6

Lägg kylvätska till kylaren fyllning linje om kylaren tanken är låg på vätska. Starta bilens motor och låt motorn värmas upp. Om fläkten startar, har problemet rättats. Om fläkten inte startar, fortsätt att felsöka, eftersom det är mest troligt en kabeldragning eller sensor problem påverkar din fan.
Wiring Voltage Test
7

Vrid fordonets tändning till "Off" och öppna bilens huva. Lokalisera kablaget som kopplas till fordonets kylfläkt och lossa kablarna.
8

Anslut voltmeter s jordkabel till bilens batteri marken. Vrid tändlåset till läge "ON".
9

Tryck spänningen mätarens ledningstråd till kylfläkten s ledningar. Titta på behandlingen på voltmätaren. Om spänningen mätaren indikerar att det finns ström går till kylfläkten, är problemet troligen en sensor fel eller en fläktmotor fel. Om spänningen mätaren indikerar att det inte finns någon ström, är problemet troligen en kortslutning i kablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67688.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.