Felsökning av en Volvo S80 Generator

Edmunds.com lauds Volvo S80 som en av de säkraste lyxiga sedaner på marknaden. Även om S80 inte så sofistikerat som en del av sina kamrater, men det kommer som standard med skinnklädsel, dubbla klimatkontroll och trä trim. Den har också en prislapp som gör det mer attraktivt för köpare är intresserade av att spara pengar. Generatorn i Volvo förser batteriet med ström för att hålla igång motorn. När generatorn börjar att slitas ut, förlust av makt och svårigheter att komma igång är två av de första symptomen. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Inspektera generatorn visuellt för tecken på skador och lösa anslutningar. Generatorn är en rund, metall motorkomponent, roteras av en motor drivrem.
2

Inspektera batterianslutningarna. Leta efter korrosionsackumulering eller dålig anslutning. Att behöva arbeta hårdare än normalt för att leverera el till batteriet laddas ur även en helt ny generator.
3

Testa generatorns effekt med en voltmeter. Anslut voltmetern röda (positiv) och svart (negativ) leder till de röda och svarta batteripolerna när motorn är avstängd. Dra runt motorn och kontrollera avläsningen på voltmetern skärm. Om generatorn är frisk, ska det visa en läsning mellan 13,6 och 14,3 volt. Allt annat är en indikation på att generatorn försvagas.
4

Lyssna efter ljud som kommer från generatorn när motorn är igång. Ljud är ett tecken på eventuell dålig axellager, kortslutna dioder eller mekanisk nötning. Ta generatorn till en bildelar butik för ytterligare tester.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65678.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.