Hur läser jag felkoder på en 1993 Ford Ranger?

Alla fordon tillverkade från 1994 och framåt måste vara utrustad med en kodläsare plugg. Denna kontakt är ansluten till en bil kodläsare som informerar användaren om eventuella problem med bilen. På äldre bilar, som 1993 års Ford Ranger, måste detta göras manuellt. Användaren måste lokalisera självtestet pluggar och ställa bilen i testläge. Användaren läser sedan de koder som visas av blixtar från kontrollera motorn ljus. Instruktioner
1

Lokalisera de två pluggarna som krävs för att utföra testet på din Ranger. Dessa är i Rangers motorrummet på förarsidan fender bakom luftfiltret rutan. En är märkt självtestet pluggen (STP) och är triangulära med sex stift. Den andra kontakten är märkt självtest ingång (STI). Denna plugg är en liten, enkel-polig kontakt. Dessa pluggar kan också märkas "EEG-TEST."
2

Anslut en kabel från batteriets minuspol till STI. Jorda STI genom att haka på en annan bit av metall. Jorda batteriet samt genom att haka annan tråd till stötfångaren.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset till läge "RUN". Du kommer att höra bränslepumpen. När bränslepumpen stannar priming systemet, måste du börja räkna.
4

Titta på Rangers kontrollera motorn ljus. Den blinkar flera gånger och sedan sluta. Ljuset kommer att flimra att ge en varning om att testet börjar. En kod kommer blinka och sedan pausa i två sekunder, vilket indikerar att den går vidare till nästa siffra i koden. När koden är klar kommer det paus i fyra sekunder. Om du missar ett nummer, vrid nyckeln till läge "Av", vänta 15 sekunder och sedan sätta tillbaka den till "Run." Detta kommer att starta om sekvensen. Du kan behöva gå igenom testet flera gånger tills du får alla koder.
5

Skriv vardera av dessa nummer.
6

Hänvisa till en reparation eller tjänst manualen för din 1993 Ranger eller använda en online-resurs, såsom FordFuelInjection.com, för att avgöra vad koderna betyder. Observera att det finns olika listor för två och tre sifferkoder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65358.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.