Felsökning av koder för en Caterpillar C15

Caterpillar C15s är sexcylindriga, in-line, tunga motorer för brandbilar, bussar, lastbilar och tung utrustning. Motorn har en cylindervolym på 928 cubic inches, väger 3,090 pounds, och genererar upp till 625 hästkrafter och 2.000 fot pounds av vridmoment. Den C15 är elektroniskt styrd för att möta federala föroreningar krav. Denna elektroniska motorteknik, kallad Advanced Combustion Technology Emission Reduction, eller ACERT, styr de flesta motorns funktioner med datorprocessorer. Denna datorstyrning gör också motorn för att känna av eventuella problem och rapportera dem till den aktör som använder 19 tvåsiffriga "flash"-koder. Saker du behöver
Penna och papper
Visa fler instruktioner
1

Lär dig att känna igen och tolka blinkkoder när de visas. Den diagnostiska Lampan är i mitten av varvräknaren. Skriv ner koder som de uppträder med en penna och papper.
2

Tolka blinkkoder som ett tvåsiffrigt tal porträtterad av två serie blixtar åtskilda av en paus. Diagnostic kod 27, till exempel, kommer att visas för operatören som två blixtar, följt av en paus och avslutade med sju blixtar. Koden "72" kommer att vara sju blinkningar, en paus, sedan ytterligare två blinkar.
3

Läs blinkkoder "13" och "21" som temperaturgivaren shorts. Flash-kod "24" indikerar ett problem oljetryck.
4

Tolka blinkkoder "25" och "26" så atmosfäriska eller turbotrycket problem. Koden "27" indikerar ett problem motorkylmedel, och koderna "28" och "32" varna operatören att den elektroniska styrmodulen är att ha ett problem att läsa trottelpositionen.
5

Erkänn koden "34 "som ett timing sensor problem," betyder 37 "som ett bränsletryck problem, och" 38 "det är något fel med antingen luftinsugningsgrenrör temperatur eller att sensorn. Koden "42" betyder att din motor är ostämd och senkommet. Koder "53", "56" och "58" betyder att det finns ett problem med din elektroniska styrenhet som kan härröra antingen med själva modulen eller hur det var programmerad.
6

särskilt uppmärksam till koderna "72", "73" och "74", eftersom de rapporterar cylinder injektor fel och menar att du kör på bara fem cylindrar i stället för sex.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68340.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.