Bränslepump Underlåtenhet Signs

Några av de mest irriterande problemen med ett fordon orsakas av en defekt bränslepump som kan krångla intermittent. Vid normal körning, symptomen kommer att visas, men de är svåra att diagnostisera på efterfrågan. Dessa problem är samtidigt slumpmässig och oförutsägbar, är till sin natur ledtrådar till vad som egentligen händer. Motorn missar vid höga hastigheter

en bränslepump problem, kan bilen verkar rysa eller göra ryckiga rörelser när du reser ner motorvägen i hög hastighet. Ofta kommer det att löpa smidigt för 10 miles på hastighet, jerk och ryser för två, sedan köra med inga problem för de kommande 10 miles. Detta är ofta fel diagnos som ett smutsigt bränslefilter eller "dåliga" gas i tanken. Vad som verkligen händer är att bränslepumpen bär ut och vid höga hastigheter är oförmögen att ge stadig bränsletrycket till motorn, vilket kan göra att ur funktion.
Bil förlorar ström på acceleration

Vid acceleration, startar bilen för att sedan gå kortfattat tvekar, som om det är på väg att stall, då motorn ingriper, och fordonet tar fart. Detta symptom är ofta tillskrivs en felaktig sensor eller smog styranordning, men oftare är det bränslepumpen som är den skyldige. Vid acceleration, är en plötslig efterfrågan som skapas av motorn för bränslet. En försvagad bränslepump inte kan upprätthålla bränsletrycket enligt denna stam, så motorns bränsle-och luftblandningen lutar sig ut, vilket gör att motorn tappar effekt.
Strömavbrott på motorvägshastigheter eller under stress

En bil förlorar effekt vid varvtal, speciellt när klättring kullar eller dra en last, är mest på grund av ett problem med bränslesystemet. Den första misstänkte är vanligtvis bränslefiltret som, om uteslutas, bör leda undersökning direkt till bränslepumpen. Under normala körförhållanden pumpen kan bibehålla konstant tryck och flöde av bränsle, men när ytterligare belastning eller stress införs, kan det inte hålla jämna steg med den ökade efterfrågan placeras på motorn Addera svallande <. br>

Bilen tycks röra sig längs normalt när det kommer plötsligt känns som om motorn har kort plockat upp lite mer fart sedan sakta ner. Ett annat symptom som ofta tillskrivs bränslefiltret, är detta problem oftast ett tecken på att en elektrisk bränslepump närmar sig slutet av sin livslängd. Detta beror på normalt slitage har skapat oregelbunden motstånd i den elektriska bränslepumpens motor, och det kan inte dra tillräckligt med el för att upprätthålla en stabil bränsletryck.
Motorn startar inte

Detta problem är naturligtvis inte intermittent. I det här fallet, har bränslepumpen misslyckades helt, och inget bränsle når förbränningsrummen. En enkel kontroll för säkringar eller inget tryck i bränsleledningen kan oftast diagnostisera en helt dött pump på kort tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64824.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.