Vanliga orsaker Bilar krisar

Hålla upp på din motor underhållsplan kan förlänga livslängden på din motor. Ovanstående rutinunderhåll ber om gemensamma problem med motorn, såsom motor inte startar eller stannar. Dessa gemensamma problem kan lösas eller undvikas med några enkla verktyg och ett par timmar. Detta är tid och ansträngning tillbringade att i slutändan kommer att spara förlorad tid och onödiga kostnader. Motorn drar inte runt

Vanligaste startmotorer problem kan lösas med rutinmässigt underhåll. En motor som inte kommer vev är en indikation på ett fel i den elektriska startkretsen. Korrosion på batteripolerna kan begränsa spänningen når start solenoiden. Startmotorn fungerar inte korrekt utan rätt spänning. Verifiera batteripolerna på batteriet och startmotorn är täta och fria från korrosion, olja och smuts.
Motor Vevar men startar inte

En motor som vevar men kommer inte start inte får tillräckligt med bränsle eller luft in i cylindern. Ett igensatt bränsle eller luftfilter kan orsaka detta. Motorn kan också spruta in bränsle vid fel tidpunkt eftersom motorn timing är felaktig. Filtren används för att avlägsna smuts och föroreningar från bränsle och luft. Om filtren inte var i systemet, kan partiklar av smuts och skräp täppa eller skada viktiga komponenter såsom bränslespridare och cylinder komponenter. Korrekt tändningsmatris är viktigt eftersom den elektroniska styrenheten övervakar positionen av kamaxeln att bestämma den rätta tiden för att injicera bränsle och skicka gnistan signalen. Om tidpunkten är avstängd, kan motorn inte att starta eftersom dessa två kritiska funktioner utförs vid fel tidpunkt.
Motorn stannar

Om motorn stannar från tid till annan, kan detta vara ett tecken på luftfilter eller bränslefilter delvis är igensatt, begränsar flödet men inte stoppa den helt. Motor timing kan också variera på grund av problem med vevaxeln och kamaxeln sensorer. Kontrollera kablarna till sensorerna för att kontrollera att de är i gott skick. Också kontrollera givaren är korrekt installerad.
Motorn går ojämnt

En motor som går ojämnt kan orsakas av trasiga kablar till tändstift, spridare, sensorer timing och elektronisk styrenhet. Kontrollera anslutningen kablaget för att se till att de är säkra. Tändningsmatris något utanför kan göra att motorn går ojämnt. Bränslet sprutas in i cylindern, och gnista antänder blandningen av bränsle och luft, men detta sker vid fel tidpunkt.
Motorn blir överhettad

Engine överhettning är ett vanligt problem som lätt kan fastställas. Motorn överhettas eftersom det inte blir korrekt kylmedelsflöde. Kylmedelsflöde kan begränsas eller minskas med låg kylvätskenivå, fast termostat eller en dålig vatten (kylvätska) pump. För att minska förekomsten av problem med överhettning, rutinmässigt kontrollera kylvätskan är på rätt nivå. Om kylvätskenivån ligger på rätt nivå och motorn fortfarande överhettas, kan detta vara ett tecken på att termostaten fastnat i stängt eller vattenpumpen har misslyckats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66577.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.