Felsökning av en 1979 Chevy Corvette för Rear End Brus

Eftersom 1979 Corvette använder två bakre däcken för att driva bilen, var den utrustad med en differential. Inom differential är två växlar och ett antal lager. När bullret kommer från baksidan av bilen, är bullret brukar tillskrivas differentialen. Däremot kan bakre änden buller också orsakas av felaktig däcktryck, felaktiga däck eller genom en skadad hjullager eller lös avgassystemet. Eftersom differential två växlar nät, är vissa buller normalt. Lyckligtvis fastställa orsaken till överdriven bakre änden buller är ganska enkel. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Stanna bilen och placera i friläge.
2

Applicera parkeringsbromsen och bromspedalen, sedan höja hastigheten på motorn med gaspedalen. Om ljudet fortfarande är närvarande under detta test, är problemet troligen med motorn eller avgassystemet, inte den bakre änden.
3

Kör Corvette i ca 10 till 15 minuter till värma differentiella vätskan.
4

Kontrollera att lufttrycket och den differentiella vätskenivån är normala. Inspektera däckets sidovägg för rätt tryck, eftersom trycket varierar beroende på typ av däck. Ta bort avtappningspluggen från mitten av differential med en skiftnyckel för att kontrollera den bakre änden vätskan. Vätskenivån ska vara strax under botten av pluggen öppning.
5

Drive Corvette över flera olika typer av underlag för att avgöra om bullret orsakas av den bakre änden eller genom däck. Om ljud uppstår endast när bilen körs över en ojämn yta, är bullret troligtvis orsakat av däcken.
6

Kör Corvette på en slät yta tills bruset produceras. Tryck lätt på bromspedalen. Om ljudet försvinner, är problemet sannolikt en skadad hjullager. Om ljudet inte försvinner är differentialen s drevet antagligen skadad.
7

Vänd bilen kraftigt och lyssna efter ljudet. Om oljudet är närvarande, är problemet troligen felaktigt justerad ring och kugghjul differentiella eller skadade drevet axellager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64963.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.