1992 Dodge Ram Charger Har Lights Men startar inte

Om din 1992 Dodge Ram Charger inte startar, trots att strålkastarna fungerar, kan det finnas flera olika anledningar. Startkretsen börjar vid tändningslåset till en förrätt säkring och relä. Batteriet ger ström, inte bara till startmotorn och tillbehören, men till säkringen och reläet samt. Ett batteri med en dålig cell kan fortfarande belysa strålkastarna men har minskat strömstyrka, otillräcklig för att använda startmotorn. Saker du behöver
Voltmeter
Skruvnyckelsats
Batteripolen renare
Visa fler instruktioner
1

Inspektera batteripolerna för korrosion, lös eller trasig terminaler. Om batteripolerna är korroderade, avlägsna terminalerna med en skiftnyckel och använda ett batteri terminal renare för att ta bort rost från terminalerna. Sätt tillbaka Terminalanslutningarna och dra åt dem med skiftnyckeln. Försök att starta trucken igen.
2

Kontrollera laddningen i batteriet med en voltmeter. Anslut den svarta kabeln till den negativa batteripolen och den röda kabeln till den positiva polen. Voltmetern bör läsa 12,3-12,7 volt om batteriet är fulladdat. Om spänningen är under 10.5 volt, ladda batteriet och sedan försöker starta bilen. Om batteriet visar rätt spänning, ha en hjälpare försöker starta bilen medan du tittar på voltmetern. Om voltmetern sjunker till under 10,5 när du försöker starta motorn, har batteriet en dålig cell och behöver bytas ut. Om batteriet var låg på spänning att börja med, kan generatorn vara dålig och inte laddar batteriet. Om batterispänningen stiger till ett acceptabelt värde när det är laddat, men bilen ändå inte startar, kontrollera säkringen i säkringen och reläet centrum på förarsidan fenderwell.
3

Inspektera säkringen och byt vid behov. Om det är bra, kontrollera om spänning till startmotorn genom att ansluta den svarta kabeln till en bra jord och med den röda ledningen att sondera den stora röda primära ström-ledningar på startmotorsolenoiden. Det bör finnas batterispänningen. Om inte, är kabeln dålig. Om det finns spänning, sondera liten kabel på S terminalen medan en medhjälpare försöker starta motorn. Om det finns batterispänning när nyckeln vrids för att starta, är startmotorn dålig, och du måste ersätta den. Om det inte finns någon spänning, är antingen relä eller tändningen dåligt.
4

Dra startreläet ur säkringslådan. Använd voltmetern röda ledningen att sondera alla fyra honklämmor vakanta på grund av reläet. En terminal bör ha makten oavbrutet, nyckel på eller av. En andra terminal bör visa ström endast när en hjälpare vrider nyckeln för att starta. Denna terminal ska visa någon ström när tangenten släpps. Om andra tillfälliga terminalen har makten, är reläet dåligt. Om det inte finns någon ström i den andra terminalen när nyckeln vrids, är tändningslåset dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66126.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.