Hur du kontrollerar om en dålig termostat

En termostat är en viktig komponent i motorns kylsystem. Termostatens funktion är att hålla temperaturen hos kylmediet i fordonet, att hålla den inom det normala driftområdet. När termostaten är i skick, kommer det att öppna när temperaturen i motorn når sin normala intervallet. Kylmediet kommer sedan cirkulera genom kylaren, där den kommer svalna. När termostaten blir defekt, kommer det att öppna ordentligt. Kontroll av en dålig termostat kan göras med en enkel teknik. Saker du behöver
Skruvmejsel
Container
Pot
Vatten
Matlagning termometer
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på fordon och säkra det på plats. Kontrollera att fordonets motor är helt cool. Leta upp termostaten, fann under kylarlocket. Du kommer att se en kort svart slang som är kopplad till termostaten. Placera ett kärl under fordonet att fånga kylvätska från slangen.
2

Lossa och ta bort skruvarna som är placerade på vardera sidan av slangen, sedan vrida slangen tills det lossnar. Ta bort skruvarna från termostaten luckan, ta sedan bort luckan tillsammans med termostat.
3

Heat en liter vatten i en kastrull till 200 grader Fahrenheit. Använd en matlagning termometer för att testa temperaturen i vattnet. Placera matlagning termometern i vattnet och titta på mätaren, medan vattnet börjar värma.
4

Placera termostaten försiktigt i kastrull med hett vatten när den når 200 grader Fahrenheit. En matlagning rem kan användas för att dränka in den i det heta vattnet för att förhindra stänk. Om termostaten fungerar korrekt, bör det börja öppna upp omedelbart. Om det fortfarande är stängd, det betyder att din termostat är dåligt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66524.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.