DIY Mercedes Benz diagnostiktestning

En Mercedes Benz har flera diagnostiska system i fordonet. Var och en av dessa motsvarar en varningslampa på Mercedes 'instrumentbräda. Ett antal av dessa system är tillgängliga för ett hem mekaniker, men du behöver lämplig hårdvara. I de flesta fall, varje system, oavsett om det är omborddiagnos, låsningsfria bromssystemet eller Supplemental Restraint, kräver en separat scanner eller kodläsare. Vissa nyare skannrar är multi-funktionell, och med lämplig programvara buntar, kan en bärbar dator också vara en diagnostisk bildläsare. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna Mercedes 'förarsidans dörr och ta en plats bakom ratten. Starta fordonets motor. Alla instrumentpanelen lamporna kommer momentant att komma på och sedan stänga av sig själva. Leta efter några varningslampor som förblir tänd. Dessa indikatorer kommer att berätta vilka delar av din Mercedes behöver felsökning. Till exempel innebär en aktiv "tjänst engine" light Mercedes 'OBD-II-systemet har upptäckt fel. En Låsningsfria bromsar ljuset innebär att det finns ett problem med bromsarna.
2

Vrid motorn och det elektriska systemet. Lämna nyckeln i Mercedes "tändning.
3

Titta in i benet-utrymmet under ratten. Där hittar du en 16 stiftupptagande dator utlopp. Detta datalänkanslutningen rymmer skannrar för alla diagnostiska system. Detta beror dock utlopp plats på år och modell av Mercedes i fråga. För de flesta fordon, kommer det att vara under instrumentbrädan och till vänster eller höger om rattstången. I vissa modeller, kommer det att vara bakom en lucka, och i andra, kommer det att vara ute i det fria.
4

Anslut diagnostisk hårdvara till Mercedes 'DLC utlopp. Slå på apparaten. De flesta skannrar kommer med en diagnostisk kabel, som är ansluten till skannern DLC. Vissa enheter kan ansluta direkt till DLC.
5

Vrid nyckeln i tändningslåset till "On" beteckning. Detta kommer att föra den elektriska system upp. Beroende på systemet och scanner märke du jobbar med, kan du behöva slå på motorn. Om din skanner inte kommer att bli fullt fungerande annars kommer du behöva starta Mercedes.
6

Ange en kod-hämta-kommandot. Hur du gör detta beror på den exakta enhet du använder. Configuration, orientering och programmering skiljer sig med varumärket och som används. Det är mycket som hur operativsystem är olika från märke av mobiltelefon eller bärbar dator. Rådfråga din hårdvara s bruksanvisning för exakt instruktion. När koderna har hämtats från systemet, kommer de att visas på skannerns skärm.
7

Slå upp kodning definitioner. Vissa enheter manualer kommer att innehålla sådana definitioner i den bakre, som en bilaga. Om bruksanvisningen inte innehåller diagnostisk kodningsinformation, kan du hitta mer information på nätet. OBD-II-och ABS-koder, till exempel, är relativt lätt att hitta. Några av de mer komplexa system, som SRS krockkuddar, kommer att bli lite svårare och kan kräva en teknisk källa bok.
8

Slå upp definitioner som överensstämmer med alla de koder du kopierade från skannern . Dessa definitioner kommer att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut. Du kan antingen felsöka och reparera felet själv eller köra Mercedes till en mekaniker. Om du saknar erfarenhet av mycket komplexa system, som ABS-bromsar eller SRS krockkuddar, allvarligt överväga att involvera en reparation garage. Din kod lista kommer att spara pengar i diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67252.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.