Bilbatteri Explosion Orsaker

Många gör-det-själv mekaniker inte inser den explosiva kraften i en bils batteri. På insidan består en bly-syra batteri av en serie av negativa och positiva blyplattorna sitter i svavelsyra och vatten. Batteriet avger mycket flyktigt väte och syre gaser eftersom det ger ström. Under rätt förutsättningar, kan dessa gaser antänds och exploderar. Om det händer, du vill inte vara i närheten av batteriet, eftersom batteriet skärvor och svavelsyra kan orsaka svåra skador, inklusive blindhet. Starthjälp
explosioner

Batteri händer ofta när bara hoppa-startar en bil. En oerfaren person kan ansluta batterikablarna felaktigt, skapa en gnista som kan orsaka att batteriet exploderar. Aldrig ansluta kablarna till "start" fordon om den redan körs. Börja med att fästa den positiva änden eller röda kabeln till den positiva inlägget på det urladdade batteriet. Upprepa detta för att starta bilens batteri. Fäst den negativa änden av kabeln på startlinjen bilens batteri och slutligen fästa den negativa änden för de döda batteriet på fordonets ram eller motorblocket. Starta bilen som levererar juice, rev motorn något under några minuter och låta en avgift för att bygga innan du försöker starta bilen med det urladdade batteriet. Ta bort jump kablarna i omvänd ordning.
Laddning

Bilbatterier explodera eftersom en gnista antänder väte och syre gaser genereras av den interna elektrolys process under strömförbrukning. Ställa ett batteri på en rännil laddare är den bästa insats, men inte ställa laddaren på batteriet vid inkopplad och på, eftersom det kan orsaka en gnista. Helst ta bort batteriet från fordonet och ladda det i ett välventilerat utrymme för att skingra gaser och minska risken för en explosion. Före montering eller demontering laddarens kablar, slå av laddaren för att undvika gnistor.
Kortslutning

När en elektrisk kortslutning sker över positiva och negativa batteri terminaler, kan batteriet överhettas och explodera. Den korta kan generera hög ström och värma upp batteriets svavelsyra och vatten och öka produktionen av väte och syre gaser. Den korta kan också gnista som antänder dessa gaser. Se till att inga lösa sladdar över batteriet och hålla alla elledningar i motorrummet säkert avstånd från batteriet området.
Internt fel

Tillverkningsfel kan orsaka bilbatterier att korta internt. En dålig svets på en av de interna blyplattorna och anslutande remmar kan orsaka en rem för att komma loss och gnista mot en negativ eller positiv platta. Den gnista kan antända restgaser i någon eller alla av cellens batterierna under strömförbrukning, vilket resulterade i en explosion.
Bruten batteripolen

En trasig batteri inlägget kan inte avslöja sig tills batteriet exploderar. Vad händer i detta scenario är att DIY mekaniker kan vrida kabeln för att få bort det batteriet stolpen, eller dunka på inlägg att installera kabeln, omedvetet bryta posten internt, eftersom den är gjord av formbart bly. Trasiga inlägg kan utlösa internt, vanligtvis under start eller hoppar under strömförbrukning. När du tar bort en anslutning batterikabeln från ett inlägg, aldrig vrida kabeln på posten för att ta bort det. Inte pund inte kabeländen att få den tillbaka på posten. Båda dessa åtgärder kan skada tjänsten, som väntar som en landmina under de rätta förutsättningarna för att skapa en gnista. Alltid lossa muttern i änden på kabeln och sprida sina "öron" för att lossa den. Det finns speciella verktyg för detta, men du kan också bara använda en stor skruvmejsel för att utföra uppgiften. Om kabelbulten är sliten, byt ut kabeln änden med en ny, eller helt enkelt köpa en ny kabel och installera den. Vid byte måste du byta ut båda samtidigt.
Practice Säkerhet

bort smycken när du arbetar runt ett batteri, speciellt om smycken är ledande. En enkel glidning av handen kan skapa en bana för en gnista via en vigselring eller en handled band från en klocka. Bär skyddsglasögon redskap och följa tillverkarens anvisningar när du använder en batteriladdare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68341.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.