Hur du återställer en Check Engine Light på en 1998 Toyota Tacoma

Check-engine lampan på en 1998 Toyota Tacoma är utformad för att lysa på instrumentpanelen för att informera föraren om att ett misslyckande av en motorstyrning styranordning (datorer och sensorer ) har inträffat. När datorn känner av en oregelbunden signal från en av sina kontroller motorstyrning, sätter det en kod för att beskriva problemet och vrider check-motorn ljus på. En check-motorn ljus som tänds och släcks av sig själv visar att en av sensorerna (t.ex. en syresensor) känner av ett intermittent problem. Saker du behöver
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Anslut skannern elektriska kontakten i OBD (omborddiagnos) port under instrumentpanelen på vänster sidan av rattstången. Lägg märke till att kontakten på skannern inte är rund utan har en avsmalnande form med färre terminaler inne på den smala änden än den bredare änden. Se till att kontakten är rätt inriktad så att den passar smidigt in i hamnen utan att tvinga.
2

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge (starta inte Tacoma) och tryck på "Read" knappen på skannern. Skannern börjar att förhöra datorn och visa de koder som datorn har åtagit sig att minnet. Anteckna dessa koder, vrid sedan tändningslåset.
3

KORSREFERENS visade koderna med koden som följer med skannern. När dechiffreras, kommer den skadade delen listas tillsammans med en kort beskrivning av problemet som föranledde datorn för att ställa in koden.
4

Rätta till problemet innan du försöker stänga av check-engine lampan. Ljuset stängs inte av om inte problemet är åtgärdat.
5

Vrid tändningsnyckeln och tryck på knappen märkt "Radera". Kontrollen-motorn ljus kommer vara avstängd tills nästa Problemet uppstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64812.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.