Varför det låga kylvätska lampa blinkar på min 2002 Pontiac Grand Prix?

I 2002 års Pontiac Grand Prix är utrustad med en sensor som är ansluten till radiatorn som övervakar kylvätskenivån. Om vätskenivån sjunker under fullt, skickar sensorn en signal till datorn att kylmediet är låg och datorn skickar spänning till låg kylvätskenivå lampan på instrumentpanelen för att varna föraren om att det kan finnas ett problem i kylsystemet . Den låg kylvätska ljus ligger på kombiinstrumentet strax ovanför varvräknare och lyser gult. Låg Kylvätska

Generellt om lampan lyser eller blinkar det inte bara innebär att fordonet kan vara låg i kylvätska, men att det även kan finnas andra allvarliga problem i kylsystemet. Kylsystemet är Trycksatt så kylvätskenivån aldrig bör förändras med undantag för utvidgningen, när kylvätskan börjar värma upp under normal motordrift. Om kylvätskenivån är låg, kan det bero på att det finns en läckande kylarslang eller vattenpump, eller att en packning har misslyckats någonstans i motorn och fordonet läcker kylvätska i motoroljan eller brännkammare.


Luft i kylsystemet
p Om kylvätskenivån verkar vara fullt, kan det finnas luft i kylsystemet. När som helst kylsystemet har dränerats av någon anledning, måste luften vara ordentligt luftad genom avluftningsventilen på toppen av termostathuset. Om all luft inte har varit ordentligt luftad, kan luftfickor bildas hela kylsystemet, vilket kan leda till låg kylvätska sensor att falskeligen anmäla låg kylvätska och datorn kommer att lysa eller blinka låg kylvätska indikatorn. Lufta någon luft ur kylsystemet och se om lampan släcks.
Dirty eller gammal kylarvätska

Om kylvätskan blir smutsig, kan detta orsaka sensorn för att ge en falsk avläsning. När kylmediet är alltför gammal, kommer den att börja lämna en brun film hela kylsystemet och samma bruna filmen kommer även att omfatta kylvätskans nivå. Den kylvätska nivågivaren värmer sig och ibland hur lång tid det tar för den att svalna ner, den bruna filmen som har samlats runt sensorn liksom smutsig kylvätska kommer att hämma kylning av sensorn, vilket kommer att få datorn att blinka eller belysa låg kylvätska ljus.
Defekt Coolant Level Sensor

Om kylvätskenivån är fullt och någon luft har rätt blödde ur kylsystemet, är det mycket troligt att kylvätskenivån sensorn har blivit felaktig och falskt rapporterar en låg kylvätskenivå. Det bästa sättet att kontrollera om kylvätskenivån är defekt är att ta bort pigtail som ansluts till selen (sensorn och hårdheten ligger på förarsidan av kylaren vid batteriet) och vrid startnyckeln på. Om låg kylvätska ljuset inte längre blinkar eller är inte längre lyser, då givaren är dålig. Ersätt sensorn med en från alla lokala delar butiken.
Oljeförorening i kylvätska

I augusti 2004 släppte General Motors en teknisk tjänst bulletin avseende den låga kylvätska ljus alltid är upplyst på vissa fordon, däribland 2002 Pontiac Grand Prix. Denna bulletin säger att om motorns kylvätska blir förorenad med olja, kommer det att skapa en film om kylvätskenivån sensor som skulle få den att ge en felaktig avläsning. Om det inte har varit någon ny motor arbete, är det möjligt att det kan vara en läckande packning i motorn som tillåter motorolja läcker in i kylsystemet. Detta läckande packning bör lokaliseras och bytas följt av en fullständig kylsystem spolning och rengöring av kylvätskenivån sensorn.

Samma bulletin visar också att kylsystemet inte ska ha några tillsatser, eftersom de kommer också att påverka kylvätska nivågivare. Om det funnits några inducerade tillsatser, bör kylsystemet spolas. När systemet spolas, bör låg kylvätska sensorn tas bort och rengöras med en stålborste för att ta bort olja uppbyggd eller kontaminering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68600.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.