Felsökning farthållaren i en Oldsmobile Delta 88

Oldsmobile Eighty Eight var i produktion från 1949 fram till 1999. En av varianterna under denna produktion run var "Delta 88." Delta först dök upp i 1965 och förblev en del av linjen fram till 1988. Som en fullstor lyx modell, var ett vanligt inslag på bilen farthållare. När den är aktiverad, kommer farthållaren driva bilen vid en inställd hastighet. Det används för långväga körning när du vill behålla din hastighet men ger foten en vila. Om systemet inte fungerar finns det några saker du kan göra för att felsöka den. Instruktioner
1

Ta Oldsmobile Delta Eighty Eight för en provkörning, accelerera fordonet till minsta farthållare hastighet av 25 miles per timme. Tryck på "On" hävstång för systemet och "Set" knappen för att aktivera farthållaren. Ta dig fot från gaspedalen och observera att se om bilen håller den inställda hastigheten. Om hastigheten fluktuerar eller inte bibehålla den inställda hastigheten stänga av systemet.
2

Vrid Oldsmobile Delta Eighty Eight off öppna säkringsdosan som sitter under instrumentbrädan på förarsidan av bilen. Ta bort säkringen för farthållaren och inspektera plasten delen av säkringen. Om metallbandet i plasten änden av säkringen är bruten, då säkringen kommer att behöva bytas ut.
3

Inspektera hastighetssensorn och kabelnät. Hastigheten Sensorn är placerad på höger framaxel. Inspektera kablar söker nötta eller trasiga ledningar. Om någon av trådarna är trasiga eller slitna hastighetssensorn och ledningar bör ersättas av en utbildad mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67704.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.