Hur vet jag om jag behöver nya Struts?

Struts samarbeta med stötdämpare för att dämpa bilen och dess passagerare från gropiga vägar. De hjälper också att hålla däcken på vägen och spela en roll i hur väl bilen handtagen. Även om det är normalt för fjäderben gradvis slits ut, om du kör din bil ofta på ojämn, slingrande eller grusvägar, behöver du sannolikt att ersätta dina stöttor förr. Om du märker några vanliga tecken på slitna fjäderben, är det dags att ta bilen till en mekaniker. Instruktioner
1

ta bilen för en provkörning. Brake. Ta reda på om den främre delen av bilen dyk när du bromsar. Accelerate. Notera om den bakre änden av bilen "knäböj" när du accelererar. Om dessa två saker inträffar, kan du behöva nya stöttor.
2

Kör din bil på en grov väg med en massa svängar och gupp. När du kör det runt ett hörn, avgöra om bilen gungar, rullar eller helt enkelt inte hantera. Kör över gupp (med stereon avstängd) för att avgöra om bilen "dunkar" eller skramlar. Du kan behöva nya stöttor om din bil inte hantera.
3

Utför en studs test. Stäng av motorn. Gå till huven på bilen och studsar den främre änden uppåt och nedåt. Om bilen tar lång tid att stoppa studsar upp och ner på egen hand (mer än tre studsar) kan stagen behöva bytas ut. Om du är osäker på resultatet av detta test, be din mekaniker att utföra det åt dig.
4

Ta bilen till din mekaniker och be honom att gå för en provkörning med dig så att du kan peka ut några misstänkta ljud eller problem hantering. Eller du kanske vill gå till två eller fler mekaniker för att få olika prisuppgifter. Mekanikern kan undersöka dina stöttor och berätta slutgiltigt om dina stöttor behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64748.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.