Symtom på Rear Hub lagerhaveri

bakhjulsnavet kullager, även kallad hjullager eller axellager, är smorda lager inuti en bil eller lastbil bakaxel som tillåter hjulen att snurra fritt och smidigt. De liknar främre nav lager, men bakhjulsnavet lagren är särskilt viktigt på bilar med bakhjulsdrift. Flera symptom kan tyda lagerhaveri. Buller

En av de vanligaste tidiga tecken på en defekt bakre hjullagerenhet är mycket brus under körning. Detta kan ske endast när bilen uppnår en viss hastighet, eller det kan vara en konstant, låg brummande vid olika hastigheter. Några misslyckade lagren kommer att göra ljud endast när föraren utför en skarp sväng.

Detta brus kan likna ljudet av däck med ojämn slitagevarnare. Innan du söker en professionell åsikt eller demontera navet lagret, se till att kolla dina däck för några tecken på ojämnt slitage eller rotera däcken för att se om bruset kvarstår på samma plats.
Grease Leak

stelnat fett på bakaxeln nära den punkt där navet lagret är monterat kan indikera läckage från lagret till följd av en brusten tätning. Fettet kommer snabbt plocka upp damm och skräp från vägen.
Loose Wheel

annat symptom är ett hjul som är löst i sitt monterade läge. Detta kan vara svårt att diagnostisera med bilen på plan mark, men på en hiss eller med hjulet i frågan med en domkraft, kan hjulet vicka trots dess hjulmuttrarna är åtdragna. Detta kan tyda på en lös hjullagerenhet, vilket kan inträffa efter en läcka när det inre av lagret slitits ut eller när vatten och smuts in i lagerhuset och korrosion orsakar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63737.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.