Hur identifiera Brake Utjämningsventil Failure

Bromsen utjämningsventil på ett motorfordon tjänar en mycket viktig funktion i bromssystemet. Fordon med skivor fram och bak trumbromsar har fördelningsventilerna ligger på bromsledningen mellan de främre och bakre bromsarna. Ett mätsystem inuti ventilen, som består av en liten och stor ventil och en fjäder, reglerar trycket mellan de främre och bakre bromsarna under plötslig och nödbromsning. Ventilen begränsar trycket bromsvätska till de bakre skorna för att undvika låsning. Diagnostisera en brist eller defekt utjämningsventil kräver fordonets ägare att titta på några specifika komponenter och observera någon ovanlig bromsprestanda. Saker du behöver
bromsvätska
Ordet jack
Jack står (4) katalog Bromskrets skiftnyckel
Paperclip
Visa fler instruktioner
1 < p> Släpp handbromsen helt. Kör bilen som vanligt och göra flera stopp, både enkla hållplatser och ettor fast. Om bromsljuset tänds på instrumentpanelen, dra över när det är säkert att göra så och snäppa loss huvudcylindern cap vätskebehållare ligger nära bromsservon. Fyll behållaren med bromsvätska till den övre gränsen och sätt på locket. Fortsätt att köra och notera eventuella sponginess i bromspedalen som aktiverar streck ljus - indikerar detta vanligen luft i bromsledningar och har inget samband med fördelningsventilen
2

Kör fordonet och utföra flera. medelhårt och hårt stopp efter att du har fyllt i huvudcylindern. Använd ett område, till exempel en parkeringsplats, för att utföra dessa manövrer. Har en assistent titta på dig när du bestämt bromsa flera gånger, simulera ett stopp akut panik. Om bakhjulen låser upp av någon anledning medan framhjulen tur och bromsar normalt, kan du anta att fördelningsventilen inte fungerar att minska trycket på de bakre bromsarna.
3

Shift fordonet i "Park" för en automatisk eller "Neutral" för en vanlig sändning. Lossa handbromsen. Lyft bilen med en domkraft och placera två pallbockar under den främre delen av ramen och två pallbockar under den bakre ramen. För äldre fordon, kommer bromsen Utjämningsventil vara placerad under fordonet, oftast knutna till ramsidobalkarnas eller till en golvskiva fäste. På nyare bilar, leta efter fördelningsventilen nära huvudcylindern. Det kan sitta åt sidan eller nedanför huvudcylindern och kommer att ha en sugledningen från huvudcylindern och en utloppsledning som klyver i en T blocket som dirigerar linjer till de främre och bakre bromsarna. Leta efter läckor vid intaget (motorsidan) bromsledningen där den ansluter till ventilen och den bakre bromsslang som lämnar ventilen. Dra åt flänsmuttrarna med en bromsslang skiftnyckel.
4

Kontrollera att bromsen sensortråden har en stram, ren anslutning till sensorn spets. Undersök utjämningsventil kroppen för eventuella läckor, vilket indikerar en sliten eller trasig tätning. Ta bort den lilla enheten gummi svamp som sitter på skruven ovanpå utjämningsventil. Om inredningen är rostig, betyder det att kolven kunde beslagtas i skruvlocket, så att vatten kan korrodera insidan av ventilen.
5

in ett gem i det lilla ventilationshålet på huvudskruven och pressa ner det. Har en assistent starta motorn och bromsa mycket hårt. Den gem bör driva uppåt från 1/32 till 1/16 av en tum på grund av den plötsliga trycket. Om gemet inte rör sig alls, betyder detta fördelningsventilen kolven fryses fastnat i skruven. Byt utjämningsventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68339.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.