Jetta bränslepumpens relä Problem

Din Jetta har två bränslepumpar. En är i bränsletanken, och den huvudsakliga bränslepumpen är under bilen. Om din Jetta inte startar eller stannar igång, kan din drivlina registrera bränsle koder pumpfel av P0230 till P0233. En skanner ansluten till din drivlina ledningar kan läsa dessa diagnostiska koder som kan berätta om problemet är mekanisk eller elektrisk natur. Lokalisera problemet

Bränsleinsprutningssystem är känsliga för bränsle volym och bränsletryck. Även om de flesta bilar kräver 30 till 80 pounds per kvadrattum av bränsletryck, kommer 29 och mer än 81 pounds per square inch orsaka bränslepumpen att misslyckas. Bränslepumpen kretsen innefattar en solenoid oljetryck och en tröghet switch, som aktiveras vid olyckor. Den tröghet eller säkerhetsbrytare i nya fordon stänger av bränslepumpen om en hård stöt eller olycka inträffar. Den säkerhetsbrytare stänger av bränslepumpen om en bränsleledning läcker, även minutiöst. Bränslepumpen kan behöva återställas manuellt om säkerhetsbrytaren har aktiverats.
Check Engine Light

Om "Check Engine" är tänd, din motor utsläppen är för hög. "Check engine" light största sannolikhet innebär att bränslesystemet är inte korrekt trycksatt eller bensin /luftblandningen är felaktig. Om drivlinan diagnostikkoden är P0452, bränsletanken är tryckgivare rapporterar att spänningen är låg på bränsletanken tryckkrets. En bränsletank tryckomvandlare (FTPT), en kanister Vent Solenoid (CVS) och bränslenivå Ingång (FLI), tillsammans med en behållare avluftningsventilen (CPV), kan användas för att hitta bränsleläckage 0,040 tum i diameter eller större. Federal lag kräver fordon att ha mindre än en 0.040-tums läcka snarare medan Kalifornien standarden är en 0,020-tums läcka. Vissa fordon kan köra en 0.090/0.020-inch upptäckt konfiguration och vrid 0,040-tums täthetskontroll av vad som föreskrivs i förordningarna. När det gäller tunga bensinmotorer, regler kräver 0.150 tum läcksökning bara.
Bränslepump reläfunktion

vrida nyckeln i tändningslåset skickar en impuls till den Powertrain Control Unit (PCU), som aktiverar reläet bränslepumpen att starta motorn bränslepumpen. Bränslepumpen trycksätter bränslesystemet innan motorn startar. Bränsle kommer in i bränslepumpen genom en filtrerad rör och lämnar pumpen genom en enkelriktad ventil. Bränslepumpen går kontinuerligt när motorn startar och slutar inte förrän tändningsnyckeln är avstängd. PCU signalerar bränslepumpen att sluta om den inte mottar ett RPM signal från PCU. En bränslepump som inte startar alls kan bero på ett igensatt bränslefilter eller bränslepumpens relä.
Defekt bränslepump relä
p Om bränslepumpen går och bränsletrycket är normalt, men motorn startar inte, problemet bränslepumpens relä. Bränslepumpen pumpar inte tillräckligt med gas om spänningen till den är låg. Spänning till bränslepumpen måste vara inom en halv volt för normal. En bränslepump som skapar normalt tryck men inte injicera tillräckligt med bränsle kan testas med en bränslemätare eller genom att koppla loss bränsleledningarna och driva en linje i en behållare. Kom ihåg att bensin är mycket brandfarligt. Se till att det inte är nära någon gnistor. En bra bränslepump levererar en liter bränsle varje 30 sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66783.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.