Hur fixar Driveline Vibration

Valfritt antal faktorer kan orsaka drivlina vibrationer i ett fordon, inklusive problem med fjädring, drivlinan eller sekundära komponenter såsom bromsar och däck. Diagnos drivlina vibrationer innebär kontroll viktiga komponenter för att identifiera skador eller systemet slitage. Instruktioner
1

spåret när vibrationerna uppstår. En viktig del i att diagnostisera orsaken till vibrationerna är att veta när den yttrar sig. Till exempel, om vibrationen kommer och går med motorvarv, punkter denna till en motor fråga. Om vibrationen verkar endast vid vissa hastigheter, detta pekar mot drivlinekomponenter. Om det inträffar när du vänder, kan din fjädring eller styrning, eller ens dina däck eller hjul, vara fel.
2

Kontrollera dina däck och hjul. Se till att dina däck inte är mycket slitna och att de är ordentligt pumpade. Inspektera noggrant hjulen för att se om det finns några skador på kanten av hjulet eller om någon del av hjulet böjs. En böjd fälg eller slitet däck kan orsaka drivlina vibrationer.

Ersätt slitna gummi med nya däck. Om du inte hittar en böjd hjul, kan de flesta däck och hjul butiker har hjulet repareras, även om det kan ta några dagar för reparation ska fyllas.
3

Kontrollera dina kulleder och kullager. Lager och kulleder slits ut med tiden och därmed måste ersättas regelbundet. Lagren kommer normalt få starkare som ökar din hastighet. Du kan höja din bil på pallbockar och se om det finns glapp i ett hjul genom kraftig skakning av hjulet från sidan för att se om toppen kommer vingla till och från dig, vilket är en indikation på slitna delar.

Medan den specifika processen varierar med bil, måste du ta bort bromsoket och rotor för att få tillgång till hjulnavet församling, som kommer att innehålla hjullagret. Hjulet Navaggregatet hålls på plats med bultar som fäster bakom aggregatet. Avlägsna bultarna och använda en gummiklubba för att avsätta aggregatet.
4

Kontrollera drivaxeln och bakre U-joint om din bil har bakhjulsdrift. Med fordonet i parken, kontrollera den bakre U-joint, som är tillbaka i slutet av drivaxeln. Om du kan rotera den för hand åt vänster och höger, är det en indikation på slitna lager i U-leden. En skadad drivaxel kan också introducera vibrationer, så se till att drivaxeln inte är böjd och att väg skräp har inte fångats på det. I sällsynta fall har vissa fordon byggda med tvådelade drivaxlar. Sådana axlar använder en svänglagret i mitten. En sliten svänglagret skapar drivlina vibrationer, alltför. Kontrollera svänglagret för slitage, och byt ut den vid behov.

Att byta U-joint du måste släppa den bakre delen av drivaxeln, som är fäst vid den bakre differentialen utgående axel via en fläns. Den U-leden kommer att säkras till drivaxeln med clips kan du ta bort med en tång, sedan använda en U-gemensamt verktyg för att trycka ut det gamla U-ledlager och ersätta dem med nya, eller installera ett nytt U- gemensam komplett med nya lager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68233.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.