Felsökning av luftkonditionering i en Toyota Highlander

Problem med ett luftkonditioneringssystem kan vara tidskrävande och kostsamt att åtgärda i ett fordon. Spara tid och pengar genom att försöka felsöka problem luftkonditionering på egen hand. Saker du behöver
skruvmejsel
Säkring
Visa fler instruktioner
1

Justera temperaturen kontroller för att se till att de fungerar korrekt. De ringer bör ha rätt mängd motstånd. Om dessa inte fungerar, kan det vara en säkring problem.
2

Hitta säkringsboxen genom att öppna förarsidans dörr och bända loss panelen nära ratten med en skruvmejsel. Ta ut säkringen och byt med någon av samma spänning. Addera 3

Starta motorn och justera luften från låg till hög och tillbaka ner igen. Lyssna på fläktmotorn. Bullret ska öka när vände högre och minskar när vände lägre. Den fläktmotor kommer att vara en svart cylinder-form med en vit plast skålliknande bit ovanpå. Koppla den elektriska kontakten.
4

Lyft huven på bilen med motorn avstängd och först leta efter visuella ledtrådar till vad problemet kan vara. Titta på kompressorn. Det är cylindrisk till formen, sitter direkt bredvid motorn och har en rem. Se till att bältet är intakt och det finns ingen rost.
5

Starta motorn på bilen och låt den gå medan du tittar på kompressorn. Leta efter uppenbara tecken på felfunktion. Tryck båda av slangarna är anslutna till kompressorn. Den större bör vara svalt, och den mindre slangen bör vara varm, men inte plågsamt varmt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63748.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.