Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en VW Jetta

En Volkswagon Jetta har stötdämpare i bak och MacPherson fjäderben framtill, som består av spiralfjädrar samt dämpande stötdämpare. Stötdämpare och fjäderben är olika typer av fjädring för att minska effekterna av stötar och ger en mjukare gång. Läs vidare för att avgöra om de stötar eller stöttor på din Volkswagon Jetta behöver bytas. Saker du behöver
dynamometrisk testmaskin
Helper
Visa fler instruktioner
1 uppmärksamhet

Pay hur bilen beter sig när du använder bromsarna, vända ett hörn eller accelerera. Notera eventuella vibrationer och hur fordonet fungerar när du kör på en våt yta eller möter stark vind från sidan. Om prestandan är dålig i dessa förhållanden, kan avstängning vara ett problem.
2

Använd en dynamometrisk testmaskin för att avgöra om upphävandet är symmetrisk, och att hitta suspensionen s minsta dynamisk stödjande kraft. Dessa testmaskiner varierar så se till att konsultera instruktionerna som följer med maskinen du använder. Addera 3

Läs stötar eller stöttor och se om du kan hitta några observerbara fel eller problem . Kontrollera monteringen av chocker för att se om de är trasiga, svaga eller korroderade. Titta över stötdämparen sig för att se om kroppen av det deformerade på något sätt.
4

Kontrollera toppmonterad montering bäring för stagen. Har någon flytta ratten medan du observera om det binder eller rörelsen är grov.
5

Obs om du kan se någon olja läcker. Titta även på de växande buskar för att se om de är spruckna eller deformerade. Kontrollera kolvstänger i stötar. Om kolvstänger är korroderade, är det dags att byta ut chocker eftersom korrosion kan skada tätningar och orsaka oljan att läcka.
6

studsa bilen i framänden och notera någon bindande. Om så är fallet, kan det betyda att det finns en böj stagaxel, och stagen behöver uppmärksamhet.
7

Lyssna efter varje ljud när du använder raster eller accelerera, eller skrammel eller stöta ljud när du kör. Ta reda på om bullerkällan i fronten eller baksidan. Om du inte är säker, har någon tur i baksätet av fordonet medan du kör och jämföra anteckningar.
8

Undersök däcken för små konkava bucklor som börjar att utvecklas, eller andra oregelbundet slitage på däcken. Detta är en indikation på att nya chocker sannolikt behövs på din Volkswagon Jetta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63866.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.