ECM Problem i 1995 Pontiac Grand Am

The 1995 Pontiac Grand Am är en återkallelse för elektriska problem och flera tekniska bulletiner tjänster (TSB) om elektronisk styrenhet (ECM) problem. ECM är datorn i Grand Am och kontrollerar all elektronik och de flesta av verksamheten i Pontiac. Flera olika symtom uppstår när ECM är att ha ett problem. Startat Problem

1995 Pontiac Grand Am är en återkallelse på bilen eftersom starter tenderar att brinna ut. När startern har misslyckats, kommer Grand Am ägaren hör ett klickande ljud när tändningsnyckeln är engagerad. Starter problemet tillskrivs en ECM problem. ECM låter för mycket spänning i startmotorsolenoiden orsakar startmotorn elektriska anslutningen att smälta. De smältande anslutningar kan också utgöra en brandrisk. Startmotorn och magnetventil måste bytas liksom ECM kräver omfördelningar för att säkerställa detta problemet inte händer igen.
Ojämna eller Långvarig Startar

TSB publiceras av tillverkaren på 1995 Pontiac Grand Am om grov eller långvarig startproblem. Detta börjar problemet tillskrivs en felaktig ECM i Grand Am. ECM styr och övervakar bränsleinsprutarna, distributör och bränsleinjektorsystem liksom andra viktiga utgångspunkter komponenter. När ECM sviktar eller programmeras felaktigt, Grand Am motor problem att starta. TSB påstår att spridarna inte ger cylindrarna tillräckligt med bränsle för att tända motorn och ECM är den komponent som styr denna start funktion.
Motor Misfire

1995 Grand Am är en TSB publiceras på Pontiac om alltför stora problem feltändning i motorn. ECM styr distributören och spolar som gånger motorns cylindrar. När tidpunkten för cylindrar bränning inte kan kontrolleras ordentligt, börjar Grand Am att vara ur funktion eller slå under start och acceleration. Denna misständning problem kan skada distributören, spolen, tändstift och topplock om ECM problemet inte rättas till omedelbart. När fordonet misständningar, är för mycket bränsle som sprutas in i cylindrarna, är cylindrarna inte eldas i rätt ordning eller cylindertändning håller helt missat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66691.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.