Den bästa bil diagnostikverktyg

Alla bilar tillverkade efter 1996 måste innehålla en inbyggd diagnostik (OBD) port. Diagnostiska koder sänds via bilens dator och läsas av diagnostiska verktyg ansluten till OBD-porten. Dessa verktyg används av fordonsindustrin tekniker och bildelar butiker. Delar butikerna kommer vanligtvis betalt för en sådan tjänst. Diagnostiska verktyg är inte billiga, men de är en investering som kan spara hundratals dollar i gör-det-själv bilreparationer. De kan också spara pengar och huvudvärk när man köper en begagnad bil. Bil MD

Car MD har några bra funktioner att erbjuda i form av auto-diagnostik. Felkoder kan laddas upp till en dator via Car MD hemsida. Denna webbplats läser koderna och ger rekommendationer, listor över delar som behövs, samt en beräknad kostnad för arbetskraft och reparation.

Bil MD kan vara en skuggig bilförsäljare värsta mardröm. Det kan pluggas in i ett fordon som gjordes under 1996 eller senare. Kör ett diagnostiskt test på en begagnad bil innan köp.

Priserna är alltid ändras men just nu Bil MD webbplats erbjuder denna produkt för ungefär $ 100 (CarMD.com, 2009).

Rapporter från nonprofit byrå ConsumerReports.org avslöjar att medan detta verktyg fungerar som utlovat, och är ett värde på priset, kommer konsumenterna att få ut mer av liknande men dyrare diagnostiska verktyg (ConsumerReports.org, 2007).


Pocket Scan

Pocket Scan CP9125 gjort Actron är för närvarande lite dyrare än Bil MD men enligt ConsumerReports.org det är ett bättre diagnosverktyg. Dess överlägsenhet kommer från det faktum att, förutom att köra diagnostiska tester och göra resultaten förståeligt för en nybörjare, är det också i stånd att återställa "kontrollera motorn" ljus. Bil MD erbjuder inte den här funktionen. Detta verktyg är på mindre sida vilket gör det lättare att passa in plats på vissa fordon.
Innova 3130

Innova 3130 Scan verktyget är på höga änden av prisskalan. Detta är en flyktig och ganska ny affärsmodell, så priserna kan förändras radikalt i framtiden, särskilt med tanke på den nuvarande bilmarknaden, men skaparen av detta verktyg är för närvarande säljer den för runt $ 300 (Equus.com, 2009). En av de funktioner som gör denna enhet värda priset är allt-i-ett-skärmen. Manualen är tillgänglig för visning online före köp och det kommer med en instruktions-DVD. Denna enhet kan uppdateras via en dator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64114.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.