Hur vill kolla en termostat i en bil för problem

Titta på temperaturmätaren i bilen stannar lite efter några miles körning kan vara oroande eller bara vanlig skrämmande om mätaren varnar dig om en överhettning motor. En fast termostaten i öppet eller stängt läge är ett vanligt problem i en bil kylsystemet efter miles av tjänsten, och en relativt billig reparation jobb. Men innan du går och köper en ny ersättare, kolla termostaten och se till att du behöver installera en ny enhet. Instruktioner
1

Öppna huven på bilen och leta reda på termostathuset. Beroende på ditt fordon år och modell, förbinder den övre eller nedre kylarslangen till huset, som monteras på motorn med två eller tre skruvar.
2

Ta bort kylarlocket, om man ges . Eller gör en anteckning av kylvätskenivån på kylvätskebehållaren. Detta är den plastflaska på passagerarsidan i motorrummet och ansluts till kylaren via en gummislang.
3

Ställ din överföring till neutral, tillämpa parkeringsbromsen och starta motorn . Låt motorn gå på tomgång och gå runt framför bilen.
4

Titta på kylvätska. Om du ser kylvätska som strömmar genom kylaren halsen, eller nivån sjunker på behållaren, är termostaten troligen fastnat i öppet läge. Vänta i 10 minuter, därefter momentant tryck motorblocket intill termostathuset och kylarslangen är ansluten till den med spetsen på fingrarna. Båda ytorna bör ha ungefär samma temperatur, om termostaten är fastnat i öppet läge. Stäng av motorn och byt ut termostaten.
5

Vänta några minuter så att motorns temperatur för att gå upp, om kylmediet inte flödar som du tittar genom kylaren halsen eller nivån förblir samma i reservoaren. Innan temperaturmätaren når den röda linjen, ska du se kylvätska börjar strömma genom kylaren halsen eller nivån droppe i reservoaren. Om inte, momentant vidröra motorblocket intill termostathuset och kylarslangen är ansluten till den med spetsen på fingrarna. Om motorn ytan känns hetare än slangens yta, är termostaten fastnat i stängt läge. Stäng av motorn och byt ut termostaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66186.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.