Felsökning generatorn i en Honda Accord

En generator är utformad för att ta energi som produceras av motorn och använda den för att skapa en elektrisk ström för att ladda batteriet och driva elektroniken. Generatorn är på framsidan av motorn och drivs av en gummi serpentin bälte. När en generator går dåligt, kan det döda batteriet, gör att bilen kör grov eller orsaka elektroniken inte fungerar. Felsökning generatorn är en relativt enkel uppgift om du vet vad du ska leta efter. Saker du behöver
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Check the Serpentine belt. Om bältet inte är ansluten, kommer generatorn snurrar inte och kommer därför inte att skapa en laddning.
2

Kontrollera kroppen marken av fordonet. Kroppen marken är där minuskabeln på batteriet möter kroppen. Detta måste ha säker kontakt med kroppen.
3

Kontrollera kabelnätet på baksidan av generatorn. Det ska vara säkert fast på baksidan av generatorn.
4

Kontrollera kabeln uteffekt på baksidan av generatorn. Den hålls på med en mutter, och att muttern måste fästas säkert generatorn.
5

Starta fordonet och sätta multimetern på de positiva och negativa polerna på batteriet, och kontrollera spänning. Spänningen av generatorn bör vara mellan 13 och 14 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65238.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.