Hur man testar en Mercury utombordare Solenoid

Solenoiden på en Mercury utombordare används för att aktivera startmotorn. Det är inget annat än en fjärraktiveras switch. Det tar avsevärd strömstyrka att använda startmotorn, vilket i sin tur kräver en stor diameter tråd för att bära lasten. Det finns fyra terminaler på solenoiden - två stor diameter stolpar och två små diametrar inlägg. En stor tråd (4-gauge eller större) går från B + inlägg på solenoiden och den andra stora posten har stor diameter tråd går direkt till startmotorn. När solenoiden inte är aktiverad, det finns en öppen krets mellan dessa två stora ledningar. När strömmen från nyckeln skickas till den lilla terminalen hos solenoiden, ger energi i det gör att solenoiden för att skapa en sluten krets på startmotorn. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Ställ voltmeter till 20 volt. Ta bort kåpan eller motorhuven från motorn för att få tillgång till solenoiden. Solenoiden på en utombordare är oftast på höger sida av motorn, titta på det från ryggen tittar mot framsidan av båten.
2

Ground den svarta ledningen på voltmetern till blocket och Rör den terminala änden av den stora röda kabeln på solenoiden med voltmetern s mönja. Denna tråd måste vara kabeln från batteriet. Tråden kan ses komma upp genom den nedre luckan. Den andra stora terminalen kan ses gå till startmotorn. Det bör finnas 12 volt vid terminalen från batteriet. Om det inte är, det finns ett problem med batteriet eller terminal.
3

Kontrollera liten tråd på spolen genom att ta bort det med en liten skiftnyckel. Med den svarta kabeln jordad som tidigare vidrör den röda kabeln till den lilla trådänden som någon vrider nyckeln för att starta. Det bör finnas 12 volt varje gång tangenten förflyttas till startläget. Detta är den spänning för aktivering av solenoiden. Om det inte finns någon spänning när nyckeln vrids till startläget, det finns ett problem med kabeln till switchen utgångar eller en dålig switch.
4

Anslut den lilla kabeln till solenoiden. Om det finns 12 volt till den stora kabeln från batteriet, och 12 volt till den lilla kabeln när nyckeln är i startläge, bör solenoiden klickar och det bör finnas spänning på den andra stora terminalen. Kolla denna terminal om solenoiden inte klickar för 12 volt. Om det inte finns någon spänning, är solenoiden dåligt och behöver bytas ut. Om det finns 12 volt då startmotorn är dålig. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64022.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.