Symtom på lågt Transmission Oil på hastighetsmätaren

Vätskan i överföringen smörjer och kyler den. Om det inte finns tillräckligt transmissionsolja, kan överföringen överhettas och orsaka vissa interna fel i växeln set eller kullager. Överföring reparation är ofta dyra, så vätskenivån ska kontrolleras varje gång oljan byts för att undvika extra kostnader och frustration. Om transmissionsolja är låg, kommer det inte att ha några negativa effekter på hastighetsmätaren. Hastighetsmätare

Om transmissionsolja är låg, kanske du märker en minskning i hastighet. Du kan känna att bilen saktar ner, eller du kanske märker hastighetsmätaren hastighetssänkning. Eller fordonet kan bara misslyckas med att röra sig. Om bilen är på väg upp eller ner en brant lutning, eller kör snabbt runt ett skarpt hörn, kan fordonet stannar. Detta beror på att transmissionsolja flyttat från pickup röret och ingen vätska kommer att transmissionen.

Om vätskan blir för låg, kan bilen inte körbar på grund av skador på transmissionen. Även om hastighetsmätaren kabeln är ansluten till transmissionen, har låg transmissionsolja ingen effekt på hastighetsmätaren eftersom den inte resa upp hastighetsmätaren kabeln. Hastighetsmätaren kabeln behöver ingen service. En professionell mekaniker skulle smörja det, men detta bör inte försöka med en gör-det-självare på grund av det faktum att det är i en väl tillsluten plats.
Smell

Om transmissionsolja börjar ta slut, kanske du märker att det luktar bränt, ofta kallad "pink stink." Detta orsakas av vätskan blir för varm och orsaka överskott friktion i transmissionen. En sändning som är överhettad kommer inte fungera korrekt.
Effekter på överförings

En sändning som är lågt på vätska kommer ofta glida under växlingar, och motorn kommer att tävla. Det kan också misslyckas med att ingripa med och fungera som om det har fastnat i neutralläge. Ett fordon som raglar fram, sedan faller tillbaka till det normala, är ofta låg på transmissionsolja. Ett annat symptom är långsam eller trög växling mellan växlarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66682.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.