Felsökning av Jeep Grand Cherokee Engine Light

När en Jeep Grand Cherokee kontrollera motorn ljuset tänds, betyder det att On-Board Diagnostic systemet upprepade gånger har upptäckt en motor fungerar. Ett problem har att upprepa sig flera gånger innan Grand Cherokee: s On-Board Diagnostic-system kommer att ge det ett "fel" status. Det finns sätt att felsöka systemet, och det innefattar att granska felkoder. Hur man gör det beror på årets Grand Cherokee har tillverkats. Saker du behöver
OBD-II skanner
Pen
Paper
Visa fler Instruktioner nära Grand Cherokee 1996 och senare
1

Öppna förarens sidodörr och plugg din OBD-II skanner s kabel till Grand Cherokee diagnostiska utlopp. Detta Data Link Connection kommer att vara placerad på förarens sidde av Jeep, under ratten, någonstans mellan den vänstra sparka en panel och gaspedalen. Vrid Jeep Grand Cherokee elsystem på
2

. Du måste kanske även starta motorn, beroende på märke och typ av OBD-II skanner du äger. Vid denna tid, om du inte har en själv-start scanner, måste du slå på den själv. Proceduren för drift av en diagnostisk skanner varierar med märke, och det är alltid bäst att skjuta till de exakta instruktioner som finns i skannerns manual.
3

Titta på skannerns skärm. Om ditt varumärke av handhållen inte är förprogrammerad för att hämta diagnostiska koder, måste du skriva en "scan"-kommandot. Vissa bildläsare har en särskild knapp för detta, och andra kräver att du interagera med menyer.
4

Reference din handbok för de koder som kommer upp. Du måste skilja mellan vad som är en "pending" koden, och vad är ett "fel" eller "problem." Felkoder utlösa ljuset kontrollera motorn, och i avvaktan koder inte.
5

Reference Chryslers kompletterande OBD-II-koder på nätet (se Resurser). Din skanner handbok kommer sannolikt bara att ha generisk OBD-II koder universella för alla personbilar och lätta lastbilar efter 1996. När du har hittat alla definitioner för felkoder som rapporteras av skannern, kan du göra ett välgrundat beslut om att göra reparationer själv, eller konsultera en professionell mekaniker. Addera Jeep Grand Cherokee Före 1996
6

dig bakom Grand Cherokee: s hjul och dra ditt nyckeln i tändningslåset. Vrid nyckeln i följande mönster: On-Off-On-Off-On. Du måste göra detta inom 5 sekunder eller mindre för Grand Cherokee dator att känna igen det som ett kommando.
7

Ta en penna och papper och räkna antalet gånger kontrollera motorn ljus blinkar på dig. Det kommer att vara en kod. Långa pauser kommer att användas för att separera felkoder. Koderna själva är två siffror. Den första siffran blinkar. Det kommer då att bli en paus innan det andra numret blinkar. Till exempel kommer kod 41 representeras av fyra blixtar, en paus och sedan en paus.
8

Slå upp Chryslers flash-koder på nätet (se referenser). Eftersom Grand Cherokee diagnossystem föregår Environmental standardisering Protection Agency, kommer andra tillverkares koder hjälper inte. När du har hittat definitioner för blinkkoder rapporteras till dig, kan du räkna ut om att ta jeep till ett garage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66463.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.