Hur man testar för alkohol i Gas

Gas oftast innehåller en del alkohol, vilket ibland kan vara så mycket som 10 procent. Alkohol, däremot, kan vara skadligt för motorn och det är viktigt att fastställa det belopp som finns i gasen du använder i din bil eller annan motor. Det finns många alkohol testutrustningar som du kan köpa och använda för att testa bensin innan du använder den i bilen. Instruktioner
en

Köp testutrustningen. Få ett prov från bensinpump eller tanken på din bil. Kontrollera den fysiska utseende av bensinen att se till att inga partiklar och det har klart gyllene färg.
2

Ta provröret som är i testutrustningen och tillsätt sätta vatten upp till den nivå som anges med en linje på provröret.
3

Tillsätt ca 18 ml gas tills vätskan når bensin linjen. Lägg den snabbverkande check lösning i provröret om det ingick i testkitet. Se till att rummet där du utför denna uppgift är väl ventilerat och det finns ingen eld eller värme som kan orsaka en eldsvåda som bensin är brandfarligt.
4

Stäng provrör med lock och skaka den tills innehållet är väl blandade. Håll röret i upprätt läge för två till 10 minuter tills innehållet bosätta sig.
5

Kolla vad som händer med innehållet, läser markeringarna på provröret som visar ökningar i volym av vätskan insidan med en procentsats åtgärd. Om det finns alkohol i bensinen, mängden vatten ökar. Läs märkningen på separation nivån av gas och vatten för att fastställa den exakta andelen alkohol i bränslet provet. Om det inte finns någon förändring i behandlingen, det finns ingen alkohol i provet.
6

Upprepa testet varje gång du köper bensin för att vara säker på att du aldrig kommer att använda bensin som kan skada bilens motor . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67057.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.