Check Engine Light Diagnostikverktyg

motorprestanda frågor när diagnosen med hjälp av ett oscilloskop och olika mätare och stroboskop. En skicklig tolkning av oscilloskop mönstret behövdes för att bestämma exakt tändning eller villkor komprimering per cylinder. Tillkomsten av anordningar datorstyrning inledde kontrollera motorn ljus för att varna förare av avgasreningssystem misslyckanden. Framsteg inom elektronisk motorstyrning tillåter djupgående tester av motorns prestanda genom komponenterna i tändningen och utsläppsbegränsande system. Enkla system

Omborddiagnos på tidiga datorsystem krävs lite mer än en bygel för att komma åt datorn för "problem" koder. De uppgifter som uppvisade var relaterade till sensorer för kontroll av utsläpp och enheter, men gjorde inget för att isolera eller bestämma misslyckanden tändsystem. Biltillverkare använde alla olika versioner, och de visade numren var särskilt bilmärke. Dessa omborddiagnos system kallades OBD-I, och de inspirerade federal lagstiftning som de förpliktade enhetliga koder.
Ledningen

Solid-state tändning komponenter och bränsle enheter förvaltning blev datorn drivs och övervakas av OBD-II-system. Belysningen av kontrollera motorn ljus kan betyda ett problem med tändning eller bränsle verksamheten leverans samt kontroller utsläpp. OBD-II-system kan visa felkoder till grundläggande kodläsande skannrar via gränssnittskontakten placerad under instrumentbrädan. Basic-kod skannrar är billiga, och några bildelar butiker och serviceställen kommer att hämta dina koder utan kostnad.
Strömmande data

En billig kodläsande Skannern hämta koder och stänga ljuset kontrollera motorn, men det faktiska förhållandet som skapade koden kan kräva mer intensiv granskning. Byta en del som namnges i en kod tolkning är ingen garanti för en effektiv reparation. Sofistikerade skannrar visa strömmande data som aids exakt diagnos. Högkvalitativa strömmande data skannrar är dyra, och de är värdelösa utan omfattande kunskap om bilelektronik. Addera Verktyg

en upplyst kontrollera motorn ljus kan betyda ett fel i en krets eller komponent av koden visas. Relaterade återkommande problem kan leda till att kod för att lagra i datorns minne, medan den verkliga boven undslipper upptäckt. En öppen krets som orsakats av en trasig ledning kommer iväg samma kod som en felaktig komponent. Scanner bruksanvisningen kan ge lite insikt till korrekt användning, men sant diagnos beror på exakt tillämpning av de inhämtade uppgifterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68141.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.