Felsökning av en 1998 Trans Am Differential

Skillnaden på en 1998 Trans Am är inrymt i bakaxeln. Det är en uppsättning av kugghjul, ring och drev, som ändrar riktningen av kraften överförs genom drivaxeln till bakhjulen. Den drivaxel är ansluten till differentialen genom ett drev oket. Drevet oket är bultad till kuggdrevet, som vänder i linje med drivaxeln. Drevet vänder ett krondrev monterat i en bärare som är vinkelrät mot det mindre drevet. Detta resulterar i en 90-graders förändring i riktning mot makten. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skruvnyckelsats Flighter Long, tunn mejsel
Visa fler instruktioner
1

Höj bak av bilen med domkraft och placera pallbockar under bakaxeln bostäder. Sänk bilen på pallbockar och ta bort ordet jack. Rulla under bilen och inspektera drevet oket. Detta är den punkt där drivaxeln fäster på drevet. Leta efter oljeläckage från främre drevet tätningen. Om olja sipprar ut av tätningen kommer det att finnas droppar under oket och på undersidan av bäraren bostäder. Tätningen behöver bytas om det läcker. Efter byte av tätningen differentialhuset bör fyllas med olja.
2

Kontrollera den bakre differentialen luckan efter läckor att kontrollera alla de 13 mm bultar är åtdragna. Tjänsten som är nödvändigt. Ta bort påfyllningspluggen på framsidan av den differentiella hjälp av en skiftnyckel. Placera en liten skruvmejsel i hålet så långt som möjligt, deponera det nedåt. Dra tillbaka skruvmejseln och söka kontakt med olja. Om ingen olja är närvarande på skruvmejseln fylla differential med olja.
3

Blockera framhjulen. Ha en hjälpare starta bilen och placera transmissionen i enheten. Rulla i mitten bak på bilen noggrant och lyssna efter vinande ljud. Det är ett yttre hjullager på båda sidor om axeln nära hjulen, två lager i differentialhållaren och en bäring på drevet. Lagren kommer att ha mer av ett skrapande ljud som är helt akustiskt när hjulen snurrar. Placera skruvmejseln försiktigt på den yttersta delen av axeln nära den bakre delen av bromsen täcker och placera örat på handtaget på skruvmejseln. Bullret kommer att förstärkas avsevärt vilket gör det lätt att höra oegentligheter. Lyssna på båda sidor. Några höga friktionsljud i denna region innebär ett missat yttre bakaxellager.
4

Flytta skruvmejseln till mitten av axeln och placera den på differential omslaget. Högljudda friktionsljud i locket innebär att hållarlager har misslyckats. Ett högt vinande ljud innebär ringen och drev antingen inte riktigt shimsas eller kugghjulen är slitna.
5

Steg på bromsen och vänta på hjulen att sluta vända helt. Placera överföring i parken och stäng av motorn. Rulla under bakre delen av bilen igen. Placera en hand på vardera däck och andra handen på drevet oket. Håll däcket, så det inte flytta, rotera oket båda hållen precis tillräckligt för att känna den fria spel. För att vara mer exakt, när oket roteras till slutet av dess fria spel däcket kommer att försöka vända. När oket vrids i motsatt riktning, är den punkt att däcket försöker tur igen i slutet av det fria spelet. Glappa betecknar ett dåligt shimsas ring och pinjongen. Den fria spel kände borde vara precis tillräckligt för att se visuellt. Det uppgår till cirka 1/8-tums eller två till tre grader av rotation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67468.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.