Vad orsakar befjädrade däck?

"Toe inställningen" kan verka som en av de obskyra termer relevanta endast för ingenjörer och mekaniker, men det är faktiskt ganska relevant för fotboll mammor, affärsresenärer och alla andra som använder en bil. Förmågan att läsa däckslitage, inbegripet villkor såsom ludd, är en viktig färdighet som nästan vem som helst kan skaffa sig, och det kan mycket väl spara mer än pengar - det kan en dag rädda ditt liv. Toe Inställningar

Hjulen på bilen kan se perfekt kvadrat med bil från ett avstånd, men de är inte. Däck både sitta på och gå igenom en hel rad av kantiga rörelser: de lutar in eller ut på toppen, gå framåt eller bakåt med fjädring och vinkel inåt mot varandra, eller utåt bort från varandra, vid fronten. Denna sista inställningen kallas suspension s "tå" inställningen. "Toe-in": den främre delen av däck pekar mot varandra, och "toe-out" innebär att de pekar bort från varandra.
Settings tå och slirvinkeln

Du kanske undrar varför en tillverkare vill att din fordonets hjul att peka något men helt parallellt med varandra, trots allt, skulle detta ge minsta rullmotstånd och bästa bränsleekonomi. Men däck fungerar bäst när de glider lite i förhållande till vägen. En lätt slirvinkeln håller däcken varma och slitbanan klibbiga, medan noll vinkel gör dem kall och hård. Överskott slip vinklar kan överhettas dina däck vid ihållande höga hastigheter, förmodligen resulterar i slitbanan sönderfall eller en punktering.
Skränkningsvinkeln och Dynamics Styrning

annan orsak för att ändra toe vinkel från parallella är relaterat till hur det påverkar styrningen. Inställning av fjädring med en toe-in eller inåt vinkel gör att hjulen att ständigt styra mot varandra, vilket gör att utgången av bilen mer stabil och motståndskraftig mot plötsliga rattrörelser. Mete däcken från varandra gör det motsatta: ökad styrrespons, men göra den änden av bilen mer instabil. Vid sina ytterligheter, kan toe-in gör bilen handtaget som en dumper och vägrar att vända, medan toe-out kan göra det darty och oförutsägbar. Addera Läsa Feather

Ludd sker som en följd av däckets sidled halka. Som däcket vänder sidled, maler vägen på slitbanan, vilket orsakar den ena sidan att bära snabbare än den andra. Radialdäck som de som används på de flesta bilar tenderar att rulla lite under överskott tå, vilket innebär den sida av slitbanan med mer slitage är det inför framsidan av bilen. Däckslitage mot utsidan av däcket anger överdriven toe-in, medan ludd inför insidan av däcket anger toe-out.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68440.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.