Symtom på en dålig Styrväxel

Styrväxeln multiplicerar vrida kraft som krävs för att styra ett fordon. Konvertera kraft föraren vrider på ratten och tillämpa denna kraft till styrlänkaget som vänder framhjulen av en bil är det huvudsakliga syftet med styrväxeln. En inspektion måste göras av styrinrättningens varje gång däcken eller främre änden av fordonet är inriktade. Symtom på en dålig styrväxel uppstå när olika problem uppstår. Wandering

En sliten styrväxel gör att bilen att vandra eller svänga åt sidan när de används. Bilen kommer också dra åt sidan när styrinrättningen är hårt slitna. Se till att inga andra styrande komponent är sliten eller skadad, till exempel kopplingen eller dragstänger. Byte av styrväxel är det enda korrigering för detta problem.
Överdrivet spel

stort spel i ratten är ett annat symptom som styrväxeln är dålig eller slitna . När du kör bil, är ratten löst eller måste vridas i en riktning en hel del innan framhjulet börjar vända i önskad riktning. Ratten kan också vingla fram och tillbaka under drift. Styrväxeln har spelar för mycket i komponenten innan ingrepp med kopplingen och vrida på fordonet. Har någon observerar däcken när du börjar att vrida ratten. Se hur långt du vrider ratten innan observatören låter dig veta när framhjulen börjar vända. Om du måste vrida ratten mer än 1 tum i en riktning innan däcken tur, det finns ett problem med styrväxeln. Addera ditt ljud när Turning

poppande ljud eller skrapande ljud hörs när du vrider på ratten kan komma från en dålig styrväxeln. En läckande packning eller låg styrservoolja orsakar värme alstras i styrväxeln komponenten. Styrservoolja ger smörjning till de rörliga delarna i styrväxeln. Utan fluiden, skapar friktion värme inne i styrväxeln komponenten, förtid bär kugghjulet. Pölar under förarens sida av fordonet är ett gott tecken att en tätning eller packning på styrväxeln förlorar vätska. Kontrollera styrservovätskans nivå med jämna mellanrum, på samma sätt som din kontrollera oljenivån.
Oil Skummande eller missfärgade

annat symptom som styrväxeln är dåligt inträffar under ordinarie underhåll inspektioner. Styrservoolja eller olja skummande, missfärgad eller mjölkaktig. Fluid som är svart i färgen visar tecken på överdriven värme uppbyggd i styrväxeln. Skummande olja visar att luften håller på att bygga upp i styrsystemet och vätskan inte smörja de rörliga delarna i styrväxeln. Milky olja är ett tecken på att vatten har kommit in i styrsystemet. Vatten på kraften vätskan förhindrar styrväxeln från smörjs ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68140.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.