Felsökning av luftkonditionering i en Saturn Vue

Undvik en resa till mekaniker genom att försöka felsöka luftkonditionering problem själv i din Saturn Vue. Luftkonditionering problem kan ofta vara ganska enkelt att diagnostisera och även korrigera. Saker du behöver
Skruvmejsel
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och låt den gå några minuter så att luften svalna . Dubbelkolla kontrollerna för att se till att de rätta knapparna väljs. Detta kan tyckas naivt, men den mänskliga faktorn kan vara att skylla.
2

Kontrollera passande nivåer av kylvätska. Behållaren är placerad längst fram på fordonet i en vit plast kanna. Ta av locket på behållaren och lys med en ficklampa in i det. Titta på sidan av behållaren för att se till att kylvätskenivån ligger mellan full och låg linjer.
3

Lyssna på fläktmotorn nästa. När fungerande ljudet bör öka med ökad luft och minskar därefter. Den fläktmotor i en Saturn Vue hittas genom att först avlägsna passageraren panelsidan isolator. Koppla den elektriska kontakten, ta bort de fyra skruvarna och dra ut fläktmotorn.
4

Ta en titt på styrenheten om temperaturen reglagen på instrumentpanelen inte fungerar korrekt. Ställ parkering paus och flytta växelspaken till friläge. Börjar på den främre änden dra instrumentet bezel upp. Skruva loss förvaringsfacket. Koppla bort temperaturkabeln, fläktomkopplaren och den elektriska anslutningen. Skruva den sista skruvarna och ta bort styrenheten.
5

Byt ut en trasig säkring om klimatet kontroller verkar fungera men har ingen effekt på luften. Säkringsdosan ligger på passagerarsidan i instrumentpanelen. Kräng av trim panelen ovanför handskfacket för att hitta säkringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63799.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.