Felsökning av en 1994 Pontiac

Innan du överväga att felsöka 1994 Pontiac, fråga dig själv om du känner dig säker nog i dina mekaniska kunskaper, resurser och verktyg för att lösa de problem du identifiera. Om inte, överväga att ta problemet till en mekaniker för att undvika eventuellt orsaka ytterligare skador på din Pontiac. Om du känner att du är kapabel att felsöka problemet själv, gå om processen på ett systematiskt, logiskt sätt istället för att försöka gissa vad som är fel. Potentiella problem allt från elfel orsakar radion problem för mekaniska problem hindrar Pontiac från start. Saker du behöver Review, en multimeter fordonsindustrin
testa mätaren A 1994 Pontiac reparationshandbok för din specifika modell
Visa fler instruktioner
1

Bestäm startpunkten för att börja letar efter problemet. Även om du normalt inte vill utesluta något så här tidigt, kan det vara uppenbart att en komponent är mer sannolikt att vara problemet än en annan. Till exempel, om Pontiac inte startar alls, är problemet sannolikt relaterade till motorn, startmotor, batteri eller valfritt antal andra mekaniska komponenter. Alternativt, om din motor timing eller effektivitet är avstängd, överväga att starta med motorkomponenter som knackningssensorn innan du kontrollerar starter.
2

Studera reparationshandbok s avdelning för att diagnostisera problem och följ alla instruktioner i handboken ger att hjälpa dig att hitta problemet. Till exempel kan reparationshandboken ha ett avsnitt om felsökning för att bilen inte startar. Fortsätt att köra igenom de olika diagnostiska tester i det avsnittet, vilket eliminerar varje möjlig orsak när du går längs.
3

Använd din multimeter för att mäta spänning, resistans, kontinuitet och ampere när du kan. Handboken kommer att innehålla de idealiska nivåer för varje enskilt prov. Om du hittar en felaktig tolkning, fastställa orsaken avläsningarna innan vi går vidare. Detta kan antingen vara problemet delen eller en indikation på var du ska leta nästa.
4

Skriv ner varje del du kontrollera eller testa och korsa den för att hålla reda på delar som du har markerat och vet är inte problemet.
5

Inhandla några delar som behövs för reparation och följ reparationshandbok instruktioner. När du är klar, testa en del med multimeter för att säkerställa att problemet är löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67742.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.