Ford 4WD Problem

I mer än tre decennier, har Ford lastbilar och terrängbilar med fyra-wheel-drive (4WD) hade ett grundmurat rykte för pålitlighet. På grund av den oländiga natur 4WD aktivitet, tillfällig oförmåga att engagera alla fyra hjul för bättre grepp kan förekomma. De flesta problem kan spåras till skiftet motorn om överföring fallet, vilket inte är svårt att ersätta. Begagnad Ford 4WD fordon kan repareras lätt.
Bakgrund

Four-wheel-drive engagerar alla fyra hjulen samtidigt för överlägsen spårning och bogsering makt. Det fungerar på en deltid med framhjulen låsta till bakhjulen och drivs av en knapp eller växelspak. Enligt automotivetroubleshootingsecrets.com, har Ford inte rekommendera engagera 4WD komponenten på plana asfalterade ytor,.
Tänk först

I stället för att ta sina fordon till mekaniker, många Ford 4WD ägare föredrar att utföra arbetet själva. Även om de flesta problemen är enkla i naturen, är det inte tillrådligt att försöka åtgärda ett problem med en Ford fordon under garanti, vilket skulle kunna gälla om arbetet utförs av en obehörig mekaniker. Ägarna bör notera symtom och kontakta en Ford-återförsäljare.
Hubbar

Ibland, när du gått fyra-wheel-drive, kommer bakhjulen ingrepp men framhjulen kommer inte dra fordonet. Höjning av fordonet från marken och i ingrepp med 4WD kommer att avslöja drivaxeln snurra på bakhjulen men inte den främre. Ett skramlande eller skrapande ljud kan höras från framhjulen. Detta indikerar den automatiska nav, ansåg en mycket underhåll komponenten på Fords, behöver bytas ut, enligt 2carpros.com.
Förlovning

fyrhjulsdrivna diskar kan ha svårt att engagera. Även om datorn reglerar 4WD kan avge ett tickande ljud, återställa datorn är osannolikt att hjälpa. Snarare behöver skiftet motorn om överlåtelse fall bytas.
Växelgaffeln

Äldre Ford lastbilar får uppleva överföring fallet glider från "2-hi" till neutral även om "4-lo" och 4-hej "fungerar bra. Problemet är sannolikt fördelningsväxellådan shifter gaffel. som behöver bytas ut. Addera Fast i 4-Lo

Äldre Ford 4WD pickups kan delta i fyra-hjulsdrivna minuter efter att bilen startas, men sedan 4WD och "4-lo" lyser kan blinka med två minuters mellanrum och förblir fast i fyra-wheel- enhet. Fordonet ska frikopplas från fyra-wheel-drive genom att stänga av motorn, men det kommer sannolikt att åter engagera efter några minuter. Enligt fordforums.com, är detta problem ställdonsmotorn, som behöver bytas ut.

Felaktiga Lyser

Skiftet Motorn är sannolikt den skyldige om fyra-wheel-drive underlåter att ingripa även om lamporna indikerar något annat. Belysta lyser inte nödvändigtvis betyda 4WD är engagerad. Problemet är vanligast på Ranger pickuper och stadsjeepar Explorer. Skiftet motorn kan avlägsnas från överföringen fallet och fyrhjulsdrift kan kopplas med ett par vicegripes att avgöra om startmotorn har misslyckades. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64317.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.