Effekterna av en dålig Distributör

Distributörerna är en viktig tändsystem komponent, eftersom de riktar gnista till tändstift kablar och slutligen tändstift, som initierar förbränningen. När distributörerna går dåligt, är motorn plågas av ett antal prestandaproblem. Början på 1970-talet, var distributörer förbättrades, från det gamla poängsystemet, de elektroniska modellerna av idag. Motorstart

Bad distributörer orsakar ofta startmotorer problem. Smutsiga, korroderade eller slitna distributör mössor och rotorer hindrar gnistan från att nå tändstiften, och orsaka bränning problem som hindrar bilen från att starta. Fukt kan bygga upp i distributör med en skadad eller sprucken mössa, även hindra motorn från att starta. I detta fall grundligt torka insidan av distributören tillåter motorn att starta, men detta är bara en temporär fix tills fördelarlocket ersätts.
Tändningsmatris

Eftersom distributören skickar gnista till tändstiften, gör den det i rätt tid. Tidsproblem är vanligen orsakas av en distributör som är defekt eller felaktigt inställd. Genom att justera distributören, är motorer tidsinställda till rätt inställningar. En dålig distributör kan sända gnistan med oregelbundna intervaller, speciellt om rotorn inte roterar korrekt eller om rotorn och fördelarlocket är smutsiga och korroderade. Effekter av felaktig timing omfattar både grov, skakig tomgång och misständer.
Dålig Gas Mätarställning

Bad distributörer är direkt relaterade till dålig gas körsträcka. Om gnistan inte är tidsinställda korrekt, eller är svag, översätter det till dålig förbränning i cylindrarna. Felaktig gnisttidpunkt orsakar cylindrarna till misständning, och inte springa ordentligt, samtidigt som en svag gnista inte antänds allt bränsle i förbränningsrummet, vilket bränsle som slösas bort och fattiga miles-per-gallon siffror.

Övriga frågor

Problem med ursprung från en dålig distributör skapar en dominoeffekt, som påverkar motorns prestanda. Felaktig timing och dålig gnista orsakad av en dålig distributör påverka motorns effekt och gasrespons. En motor inte riktigt antändning av bränslet i förbränningsrummet är dömd att ha minskat hästkrafter problem och ofta kört fast frågor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68157.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.