Hur man kontrollera om en motor är frisk?

Bestämma tillstånd av fordonets motor kan vara knepigt eftersom det finns så många olika komponenter. Även när en motor verkar helt bra och går bra, kan det fortfarande upplever problem på grund av en komponent bryta utan att först ge varningssignaler. Men det finns ett antal olika saker att titta efter som kan indikera om ett fordon upplever någon form av mild till svår motorproblem. Motorer är dyra att ersätta och fordon är i huvudsak värdelös utan en bra motor, så det är viktigt att hålla din motor så frisk som möjligt och göra reparationer som behövs om du misstänker att det finns ett problem. Instruktioner
1

Kontrollera bilens vätskor. Vätskor är en av de mest effektiva indikatorer för situationen hos en motor. Oljan ska vara brun, genomskinlig och full. Det ska inte lukta bränt eller bli mjölkig, klumpiga eller missfärgade, som alla är tecken på potentiella motorproblem. Kylvätska bör vara full och innehålla frostskyddsmedel, vilket är typiskt grön färg.
2

Leta efter läckor. Läckor är ett tecken på att något är galet med fordonet eller motorn. Har en betrodd mekaniker granska varje del av motorn där du ser vätska ansamlas. Parkera fordonet på en relativt ren betong parkering plattan och lämna den där över natten. Du kommer att kunna se områden där det finns betydande vätska läcker ut nästa morgon eftersom vätskorna ska ha samman på betong under läckan. Addera 3

Starta bilen. Bil ska börja lätt utan kämpar, mal eller vid stopp. Lyssna på motorn gå. Motorn ska inte göra någon knacka, knacka eller pinga ljud, bör inte heller röka. Titta på avgaserna och kolla om en ovanlig mängd utsläpp gas släpps ut. Utsläpp gaser bör vara relativt klart och omärkbara, inte vit, svart eller blå. Bil bör hålla en stadig tomgång.
4

köra bilen. Var uppmärksam på hur det accelererar, stannar och håller hastigheten. Lyssna efter några konstiga slag, stötar eller gnissel. Var uppmärksam om bilen tvekar eller verkar kämpa på något sätt. Titta mätare försiktigt, och se all vistelse inom normalintervallet under drift. Manövrera fordonet vid olika hastigheter i minst 30 minuter för att se till att du har gott om tid att värma upp och grundligt utvärdera bilens skick.
5

Ta bilen till en mekaniker och ha en kompression kontroll har gjorts på motorn. Kompressionen Check mäter om motorn har rätt tryck. En förlust av kompression i en motor är en varningssignal om allvarliga problem, bland annat problem med ringar, cylindrar eller ventiler.
P Om någon instrumentpanelen fel lyser, har mekaniker bifoga en kodläsare till bilens dator och scanna den för felkoder att avslöja problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66911.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.