Varför är de bakre bromsarna göra ett högt ljud efter byte?

Höga ljud som kommer från din resa kan definitivt förringa glädjen av bilismen. Broms ljud lägga till ytterligare en dimension till denna störning genom att höja oro för säkerheten. När denna oroande händelse sammanfaller med de senaste reparationer, är utförande och material ifrågasättas. Möjligheten att hägra bromsfel kan lägga en känsla av brådska till situationen, men vissa broms ljud är något mindre allvarliga än andra. En grundlig och korrekt diagnos kan hjälpa eliminera ståhej och lindra ångest. Huruvida de bakre bromsarna trumma eller skiva stilar, bör bullrande verksamhet utredas omgående. De trumslag

trumbroms design och konstruktion är beprövade och har gett god service i årtionden. Trots detta måste vissa krav vara uppfyllda för tyst och tillräcklig funktion. Bromstrummor kan bäras på ett sätt som resulterar i en lätt avsmalning tvärs bromsytan som vidgar mot den öppna sidan av trumman. Bell mun distorsion kan gå oupptäckt under skon ersättning, och de nya skorna inte para sig med avsmalningen. En alarmerande tjutande tonen strålar från trummorna och verkar genomsyra hela fordonet. En avsmalning i den motsatta sidan av trumman kan vara den som orsakas av utmattning eller överhettning. Båda fallen ger ett liknande ljud. Addera Making The Cut

Grooves och poäng kan skära in i bromstrumman med skor som är slitna ner för långt. När friktionsmaterialet, eller beklädnaden, har slitits bort, kan metall delar av bromsbacksats kontakta trumman och poäng ytan. Löst foder material och stoft i trumman kan också bidra till att göra poäng. Replacement skor kontaktar endast de höga delarna av den spårförsedda ytan, och en skrika eller groaning ljud kan förekomma. Många av dessa brister kan rättas till genom att återställa den maskinbearbetade finishen på insidan av trumman på en svarv byggd för ändamålet. Hårda fläckar på friktionen trummans yta utvecklas från hårda applikationer eller överlastade fordon. Överdriven värme mörknar och härdar delar av trumman, skapa ett tjattrande ljud. Konventionella bearbetningsmetoder kan inte korrigera denna sjukdom, och nya trummor krävs.
Om skorna passar

foder på nya eller ombyggda bromsbackar är typiskt avsmalnande vid varje ände för att förhindra häl eller tå kontakt med trumman. Fynd ersättning skor kanske inte har denna funktion, och den fyrkantiga kanten av materialet påverkar trumman kraftigt ibland. Ljudet av detta kan variera mellan olika program, men skrik och slitage ljud kan ske intermittent. Lämna in en avfasning i övre och nedre kanterna av dessa typ skor om bättre delarna finns inte tillgänglig. Bromsbackarna har olika längder av foder bundna eller nitas fast. Skon med kortare fodret är tänkt att vara det ledande, eller frambroms sko. Det är möjligt att montera skorna på fel plats, och alla skapade ljud kan tyckas trivialt i jämförelse med förlusten av bromskraft.
Skivor
i ryggen

Varje detalj av ordentliga krav friktionsytepartierna kan vara ännu mer kritisk på skivbromsar bak. Bakre broms rotorer, eller skivor, är oftast fast i konstruktion, snarare än de ventilerade rotorer finns på framaxlar. Oegentligheter på de fasta friktionsytor är mer benägna att "ljud av", och ofta inte svarar på bearbetning insatser. Shims eller ämnen backing saknas kuddar pruta broms kan snart avslöja deras nödvändighet. Kvalitet reservdelar replikera originalutrustning av denna anledning, och är ofta formade med konor och slitsar i foder material som hindrar ljud och värme ackumulering. Bromsbelägg gjorda av andra material än de som rekommenderas av biltillverkarna kan höja en intermittent brummande alla sina egna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68688.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.