Hur Kontrollera kylvätskan nivåer i en Diesel Van

kylmediet i din diesel van cykler genom kamrarna motorkylning och hjälper till att hålla motorn sval. Fluiden pumpas genom kylsystemet via en vattenpump och drar bort värme från motorn när den strömmar genom kamrarna motorkylsystem. Kylmediet strömmar därefter bort från motorn och in i kylaren. En kylfläkt blåser sedan på kylaren och kyler vätskan så att den kan fortsätta att flöda genom systemet, drar mer värme från motorn. Kylvätska är normalt grön färg och blandas med vatten vid en 50 procent kvot. Eftersom din dieselmotor kommer att köra mycket varmt, är det viktigt att du behåller rätt nivå kylvätska. Med detta i åtanke, måste du veta hur man ska kontrollera kylvätskan nivåer i din diesel van. Instruktioner
1

Öppna huven på din diesel skåpbil och leta tanken kylvätskebehållaren. Tanken är normalt på förarens sida av motorrummet, men den exakta platsen kan variera beroende på ditt märke och modell av van.
2

Titta på utsidan av kylvätskebehållaren. Det kommer att finnas två märken på genomskinlig plast tank. Den övre markeringen visar fyllnadslinjen för motorns kylvätska. Den lägsta markering visar den minsta påfyllning av kylvätska.
3

Kontrollera vätskenivån i oljebehållaren. Motorns kylvätska ska ligga mellan den övre och undre markeringarna på kylvätskebehållaren tanken. Helst ska kylvätskenivån vara vid eller nära den övre påfyllningsstrecket /märke på oljebehållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64724.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.