Min Harley startar inte

Harley-Davidson motorcyklar kräver tre villkor som måste uppfyllas för att köra: en exakt uppmätt luft-bränsle kostnad, tillräcklig kompression och en tidsinställd tändning. Komponentfel eller felinställning av något av dessa system kan leda till en icke-fungerande skick. Felsökning systemen en komponent i taget, med början med de enklaste att tillträde områden först, eliminera komponenterna en i taget tills problemet är åtgärdat eller dålig komponent eller justering isoleras. Saker du behöver
Tänger
Bränsle-säker behållare
Tändstiftshylsa
Ratchet
Timing ljus
Compression mätare
Visa fler instruktioner
Kontrollera Bränsle
1

Kontrollera bränslenivån i tanken genom att antingen kontrollera bränslemätaren med tändningsnyckeln i läge "ON" eller genom att skruva av tanklocket och titta inuti tanken. Byt ut bränslet med färsk bensin om gasen verkar gamla eller inaktuella. Gamla gas luktar lack och är missfärgad. Gammalt bränsle kan göra att motorn inte köras.
2

Se till att bränslet petcock är i "On" eller "Reserve" läge.
3

Ta bort bränsle-line hållare från bränsle-inloppet hulling på förgasaren med tång. Dra bränsleledningen bort av förgasaren för hand.
4

Placera den lösa änden av bränsleledningen till en bränsle-säker behållare. Placera cykeln i "Neutral" och dra runt motorn med tändningslåset. Observera bränsleledningen för bränsleflödet. Kontrollera vakuum linje som förbinder förgasaren till petcock för läckor eller skador om bränslet inte flöda. En dålig vakuum linje läcker luft och förhindrar vakuummanövrerad petcock från öppningen. Byt vakuum linje och försöker starta motorn.
5

Inspektera bränsle som skrevs ut från bränsleledningen efter tecken på vatten, främmande material och ålder. Vatten eller inaktuella gas i bränslesystemet kommer att hindra motorn från att gå. Byt bränsle i tanken för färsk bensin om dessa villkor är närvarande i gasen ut från bränsleledningen.
6

Ta petcock och inspektera skärmen om inget bränsle kommer från bränsleledningen under flöde test eller om bränslet har papperskorgen eller rost flingor i den. Petcock filter täppa och förhindra bränsleflödet och har varit kända för att vibrera bort av petcock, vilket ofiltrerat bränsle i systemet. Rebuild förgasarna om filtret befinns ha fallit av petcock med soporna eller rost flingor närvarande. Installera ett nytt bränsle petcock filter och försöker starta motorn.
Kontrollera Tändning
7

Ta bort tändstiften med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Inspektera tändstiften för nedsmutsning eller skador som kan förhindra bränning. Byt tändstift om de är smutsiga eller skadade. Försök att starta motorn.
8

Anslut ett stroboskop makt leder till cykelns batteri. Anslut den röda (positiva) först, därefter den svarta (negativa) ledningen.
9

Aktivera stroboskop och titta för strobe. Kontrollera tändstift tråd anslutningar och spolen tråd anslutningar om tidpunkten sken indikerar att det inte finns någon gnista. Test för gnistan igen.
10

bort tändning-coil bultar med en skiftnyckel och har spolen testats av ett servicecenter om det finns fortfarande ingen gnista. En dålig tändning pickup eller tändmodul indikeras om spolen passerar testen och det finns ingen gnista produceras.
Compression Test
11

Demontera båda tändstiften med en tändstift hylsa och spärrskaft. Installera en kompression mätare i den främre cylindern tändstiftshålet.
12

Öppna gasreglaget hela vägen med gasreglaget på styret. Drag runt motorn med tändningslåset i cirka sex sekunder.
13

Slå av tändningen och läs mätaren. Komprimering bör vara mellan 165-225 kg. per kvadrattum (PSI). Komprimering avläsningar lägre än 165 PSI indikerar slitna cylindrar och ringar. Motorer med slitna cylindrar och ringar kommer inte att utveckla tillräcklig kompression för brand och måste byggas om.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65151.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.