Felsökning av en Dodge Dakota Transmission

Det finns flera transmission alternativ för Dodge Dakota, beroende på modell och trim nivå du får. Nyare Dodge Dakotas erbjuder en sex-växlad manuell växellåda (ST-modellen), med en fyra-växlad automatlåda som tillval. Andra ST modeller erbjuder en fem-växlad automatlåda och högre effekt på motorn. Dodge är känd för att göra några av de bästa pickup lastbilar på marknaden. Med det sagt, bryter Dakota sändningar ned, och när de gör det, är det bra att veta hur man ska felsöka problemet eller problemen innan lastbilen tillbaka till generalagenten. Saker du behöver
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om transmissionsolja är brun eller har en bränd lukt. Ta överföringen oljestickan och torka av änden av pinnen. Byt ut mätstickan och dra upp den igen. Denna tid, kontrollera slutet av mätstickan för att säkerställa att vätskan är mellan de övre och nedre på oljestickan. Lukta på oljan för att se om det luktar bränt. Om färgen ser brunt istället för rött, eller om det brann, har Dakota servas av en överföring butiken.
2

Kontrollera om transmissionen slirar medan i växeln. För hemmet mekaniker, ta transmissionsolja. Eftersom isär av en sändning kräver inte bara specialiserade verktyg utan specialkunskaper (och erfarenhet) av kugghjulsenheterna, är det inte rekommenderat att du tar isär din Dakota transmission. Om vätskenivån är låg, tillsätt mer vätska. Annars måste du ha överföringen servas av en behörig transmission specialist. Addera 3

Kontrollera om din Dakota kommer att starta i andra redskap än park. Om så är din neutrala säkerhetsbrytare fungerar. Har detta fastställs av en mekaniker.
4

Kontrollera om sändningen kommer nedväxling under hård acceleration. Om du har problem med nedväxling av transmission när du golv gaspedalen, kan du behöva justera gasvajern genom att vrida justerskruven medurs för att dra åt kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64069.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.