Hur vet jag om en injektor dåligt?

I en multi-port bränsleinsprutning system har varje cylinder egen insprutare. Bränsleinsprutarna behöver bränsle som levereras till dem vid ett visst tryck - vanligen 32-44 psi, beroende på år, märke och modell av din bil. Om bränslepumpen är dålig, kommer alla spridare till synes fel, eftersom det inte kommer att finnas tillräckligt med tryck för att hålla motorn igång ordentligt. Om motorn hackar, finns det sannolikt ett problem med en eller flera injektorer eller injektor kretsar, om tändsystemet fungerar korrekt. Instruktioner
1

hitta kontakterna kablar för varje insprutare. Starta fordonet. Ta bort kontakten ledningsnätet från varje injektor, en i taget.
2

Lyssna till ljudet av motorn när du drar kontakten ledningsnätet utanför varje enskild injektor. Om motorvarvtalet plötsligt bromsar eller motorn går ojämnt, är att injektorn fungerar. Om det inte finns någon förändring i motorljudet, eller om den inte går sämre, så att injektorn är antingen dåligt eller igensatt.
3

Plug som injektor igen, och upprepa proceduren för nästa injektor
4

Run bränsleinsprutning renare genom insprutningssystemet (injektor renare kit finns på de flesta bildelar butiker - följ instruktionerna för det märke du köper)., sedan upprepa testet. Om motorn går dåligt varje gång du drar en kontakt kabelnät off, har du åtgärdat problemet. Om inte, finns det ett problem med injektorn och det måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68046.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.