Hur man testar en Turbo Wastegate

turboladdare är väsentligen luftkompressorer som drivs av avgaserna. Medan vissa tillverkare kommer storleken turbon s avgasturbin så att den aldrig kan över-hastighet, kräver mycket exakta beräkningar och data, samt en turboladdare skräddarsydd för en viss motor. Ju mer universell lösning är att installera en avgas bypass ventil som öppnas när laddtrycket når en viss nivå. På varje motor försedd med en, kan en väl fungerande Wastegate göra skillnaden mellan absolut makt och total härdsmälta. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Air kompressor
Justerbar tryckregulator
Air spruta med gummi spets
stetoskop eller lång skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Installera justerbar tryckregulator i luften-line s snabbkoppling, om din kompressor inte redan har ett. Ställ regulatorn att minska trycket på din turbo s maximalt PSI nivåer. Om din bil inte har en boost mätare installeras i kabinen, och sedan hänvisa till en reparationshandbok eller en online-resurs för att hitta en lämplig uppsving nivå.
2

Koppla Wastegate linje boost sensor från inmatningsrör eller insugningsröret, beroende på motorn. Platser och typer varierar, men det uppsving sensor raden oftast fäster direkt på Wastegate på turbo. Följ linjen från Wastegate till intaget och koppla bort linjen.
3

Installera luften spruta i slutet av din luftledningen och slå på kompressorn för att bygga tryck. Vänta på kompressorn för att stänga av, sedan trycka fast sprutans gummi spets i slutet av det uppsving linjen. Hit avtryckaren på sprutan och titta påverkningsstången på Wastegate: Det bör omedelbart flytta när du ansöker tryckluft
4

Lyssna efter ljudet av Wastegate öppningen, om det inte använder en. extern manöverstång. Med motorn och kompressorn, kanske du kan höra det utan hjälp, men ett stetoskop skulle hjälpa. Om du inte råkar ha medicinska förnödenheter liggandes, kan du trycka på toppen av en lång skruvmejsel till basen av din turbo. Tryck örat ordentligt skruvmejseln handtaget och förarnas metallaxel förar ljudet av Wastegate direkt mot örat.
5

Vrid regulatorn inställning nedåt ca 2 psi och testa igen. En tidig öppning Wastegate är en indikation på en utsliten Wastegate våren. En viss rörelse vid 2 psi under max är normalt, men en Wastegate fjäder som tillåter ventilen att öppna vid 4 psi eller lägre är troligen slitna och kostar dig hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68045.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.