Felsökning Kontrollera motorn för en Ford Ranger 2.3L

kontrollera motorn ljuset på en Ford Ranger med 2,3-liters motor visar att en oegentlighet eller fel har uppstått någonstans i datorstyrda motorstyrningen krets. Datorn indikerar att en kod har ställts in, identifierar påverkade kretsen eller enheten, och lyser ljuset kontrollera motorn. Ljuset kommer inte indikerar några problem med de mekaniska aspekterna av motorn, såsom oljetryck, vattentemperatur eller generator utgång. Du kan kontrollera datorns koden med hjälp av en streckkodsläsare, som du kan köpa på en Biltema. Saker du behöver
Code Pencil scanner Mössor och papper
Visa fler instruktioner
1

Anslut streckkodsläsare till OBD 11-porten på vänster sida av rattstången och under instrumentbrädan.
2

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge med motorn avstängd. Tryck på "Read" knappen på koden skannern. Skannern kommer att börja att förhöra av datorn och bildskärmen koderna lagras i datorn. Koderna är alltid en bokstav följt av fyra siffror. Brevet betecknar delsystemet och numret avser det specifika problemet. Skriv in koden (s) ner.
3

KORSREFERENS koderna med koden plåt försedd med koden skannern. På detta sätt, kan du identifiera felet.
4

reparera problemet anges med koden och vidare diagnos. Kom ihåg att fristående föremål såsom luftflöde sensorer eller gaspådrag lägessensorer är mest sannolikt dåligt så länge de har en bra anslutning. Kolla deras elektriska anslutningar innan du byter dem. Övriga poster, såsom syresensorn, är inte så lätt diagnostiseras.
5

Vrid nyckeln till "På" igen och tryck på "Radera" knappen på koden skannern. Detta kommer att återställa datorn och släcka ljuset kontrollera motorn. Håll reda på koderna, om problemet upprepar sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65073.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.